Op stap met Kareltje

Deze pagina is niet beschikbaar in het Spaans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Zit je goed? Geniet je van het uitzicht? Ideaal, dan beginnen we eraan! Ik heet Karel, prins Karel eigenlijk. Door mijn jeugd in Mechelen door te brengen, ken ik de stad als mijn broekzak. Ik ben geboren in het jaar 1500 en ben opgegroeid in de Keizerstraat, aan het hof van mijn tante Margareta van Oostenrijk. Dat is dat stadspaleis met de mooie binnentuin.

Hier in Mechelen en over de hele wereld kennen ze mij als keizer Karel V. Ik beschikte over een rijk dat zo groot was dat de zon nooit onderging. Ik regeerde over meer dan 27 koninkrijken, 13 hertogdommen en 22 graafschappen in Europa, Centraal-Amerika en Noord-Afrika. Heel lang heb ik er jammer genoeg niet van kunnen genieten, want op mijn 58ste ben ik gestorven in het Spaanse Yuste.

Waar jij schommelt, vertel ik verhalen over de stad en in het bijzonder over de plekken waar ik fijne tijden heb beleefd. Maar genoeg voor nu, laten we eraan beginnen. Volg je mij?

Let op: Alle schommelpaardjes staan momenteel op stal voor onderhoud. We raden je aan een van onze andere familievriendelijke wandelingen te kiezen zoals 'Mechelen stuurt je stappen'.

Download de app

Download vanuit de App StoreDownload vanuit Google Play Store

  • Gratis
  • Beschikbaar in 4 talen: Nederlands, Frans, Duits & Engels.