Rubens in Steen

Beschikbaar vanaf 2025

De historische Mechelse kerken kregen het zwaar te verduren tijdens de godsdiensttroebelen in de zestiende eeuw. Veel van het oorspronkelijke, middeleeuwse interieur ging verloren. Toen de rust was weergekeerd werden vele kunstenaars aan het werk gezet om de gebouwen opnieuw rijkelijk te stofferen met altaren, beelden en schilderijen. Zij deden dit in de stijl die op dat moment volledig in de mode was: de barok.

Een van hen was de Mechelse beeldhouwer Lucas Faydherbe. Die was zo getalenteerd dat hij een plaatsje kreeg in het atelier van de beroemde grootmeester Pieter Paul Rubens. Volgens Rubens’ eigen woorden kon het beeldhouwwerk van Faydherbe door niemand geëvenaard worden. Deze Lucas Faydherbe is de gids bij uitstek om de rijkdom van de barok te ontdekken in de Mechelse kerken. Via een immersieve audiotour kom je alles te weten over zijn leven, zijn kring en zijn tijd, en leer je de rijke beeldtaal van de barok opnieuw ontdekken met een hedendaagse blik.

De beleving richt zich niet enkel op de gevorderde kunstkenner, ook jongeren en gezinnen met kinderen zullen kunnen genieten van dit boeiende verhaal over de leefwereld van Rubens’ meest getalenteerde leerling.

Beschikbaar in Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.