Toegankelijkheid Schepenhuis

Ons infokantoor kreeg het Toegankelijkheidslabel van Toerisme Vlaanderen. 

Het toeristisch infokantoor Visit Mechelen is gehuisvest in het historische Schepenhuis. Het schepenhuis heeft zijn historische ingang aan de Schoenmarkt met buitentrappen. Het toeristisch infokantoor heeft een hedendaagse drempelloze toegang in de Vleeshouwersstraat.

Vanuit dit inkomsas is de onthaalruimte en de bezoekersruimte op de eerste verdieping bereikbaar met een trap en een verticale plateaulift.

Het onthaal en de bezoekersruimte zijn ruim en goed ingericht. Er is een sanitair blok met een ruim aangepast toilet in de kelderverdieping. Dit is bereikbaar met trap en lift.

De balie en belevingselementen zijn onderrijdbaar. De tekst van de Bourgondische applicatie werd ingelezen voor blinden en slechtzienden. Ook aan contrasten en lettertypes werd gedacht.

Meer informatie omtrent de toegankelijkheid van het Schepenhuis

Bewegwijzering

In de Stad zijn alle bezienswaardigheden en ook het toeristisch infokantoor gesignaleerd met wegwijzers.

Het toeristisch infokantoor is aan beide ingangen aangegeven met het info-logo. In het gebouw is er bij de verticale circulatie een algemene duidelijke signalisatie.

Parkeergelegenheid

Het Schepenhuis bevindt zich in het autoluwe stadscentrum. Het infokantoor heeft geen eigen parkeervoorzieningen. Onder de Grote Markt ligt de ondergrondse centrumparking met aangepaste parkeerplaatsen.