Museum Hof van Busleyden met kinderen

Museum Hof van Busleyden is op dit moment gesloten voor restauratie. In de lente van 2024 heropent het museum met een hernieuwde vaste opstelling en de tentoonstelling Ridders van het Gulden Vlies. Blijf op de hoogte van het museumaanbod

Familieparcours

Stel je voor: het jaar 1507 in Mechelen. Moeite om je in te leven? Begrijpelijk. Het Museum helpt je hier maar al te graag bij!

Gezinnen en kinderen kunnen op een speelse manier het museum ontdekken met een op maat gemaakt gouden familieparcours. Hiëronymus verwelkomt je als bijzondere gasten in zijn paleis. Een routeplan met 16 scheurluikjes loodst je doorheen alle kamers van het museum. Achter elk luik zit een opdracht of verwijzing naar een van de gouden kubussen.

Deze kubussen vormen de rode draad doorheen het familieparcours. Doeners, denkers, tekenaars, uitvinders en bouwers worden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan. Eindigen doe je op de zolder waar alle kinderen het routeplan kunnen omvormen tot een eigen versie van een Besloten Hofje, dat je als aandenken mee naar huis kan nemen! 

Hoorspel: Margareta's Buren


Een andere interactieve manier om het museum te leren kennen is met het knotsgekke hoorspel "Margareta’s buren". Intrigerende stemmen nemen je mee in een verhaal vol burenruzies, roddelmarkten, middeleeuwse martelscènes en een hele stamboom Bourgondiërs. Meer info over dit amusant hoorspel vind je hier.  

Flipflap doe-boek voor het hele gezin 

Kijk, droom, vertel, teken en doe. Verken het Museum Hof van Busleyden met een verrassend flipflap-doeboek voor het hele gezin. Op een originele manier ontdek je verschillende kunstwerken. Flipflap je boek en tover de meest bizarre en leuke combinaties tevoorschijn. Ook de schatkist van de zomerse zoektocht Schatten van Vlieg zit langs het parcours verstopt. 

Het verhaal is trouwens nog lang niet af! Heel het jaar door kan je met je kroost terecht in het museum. Wat er nog op de kalender staat van het Museum vind je hier.

Openingsuren

Maandag gesloten
Dinsdag 10 u. - 17 u.
Woensdag 10 u. - 17 u.
Donderdag 10 u. - 17 u.
Vrijdag 10 u. - 17 u.
Zaterdag 10 u. - 17 u.
Zondag 10 u. - 17 u.

De eerste donderdag van de maand is het museum steeds geopend tot 22u. 

Gesloten: 24, 25, 31 december & 1 januari. 

Tickets

  • Via de ticketbalie van het museum
  • Online via deze link en Visit Mechelen
  • Meer informatie over de verschillende tarieven vind je hier of kan je
      verkrijgen via Visit Mechelen en het museum.

Comfort

Toegankelijkheid

Volledig rolstoeltoegankelijk.
Toiletten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Opgelet: de mindervalideparking aan de Sint-Janstraat bevindt zich in een autoluwe zone. Dit betekent dat er tussen 11u en 18u geen verkeer mag binnenrijden. Om de autoluwe zone te vermijden, kan je parkeren op de mindervalidenparking in de Frederik De Merodestraat, ter hoogte van huisnummer 30. 

Voorzieningen voor personen met een visuele beperking.
Voorzieningen voor personen met een auditieve beperking.

Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, zie hier of neem contact op met het museum.

Contact

T +32 15 29 40 30 
E hvb@mechelen.be 
W www.hofvanbusleyden.be

Locatie

Museum Hof van Busleyden
Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen