Museum Hof van Busleyden met kinderen

Gouden Kubus Familieparcours (6+)

Stel je voor: het jaar 1507 in Mechelen. Moeite om je in te leven? Begrijpelijk. Het Museum helpt je hier maar al te graag bij!

Gezinnen en kinderen kunnen op een speelse manier het museum ontdekken met een op maat gemaakt familieparcours. Hiëronymus verwelkomt je als bijzondere gasten in zijn paleis. In de museumzalen open je een gouden kubus die jullie samen het museum laat beleven. Dit parcours is het fijnst voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Het is inbegrepen in je museumbezoek en je hoeft het niet op voorhand te reserveren. 

Hoorspel: Margareta's Buren (8+)


Een andere interactieve manier om het museum te leren kennen is met het knotsgekke hoorspel "Margareta’s buren". Intrigerende stemmen nemen je mee in een verhaal vol burenruzies, roddelmarkten, middeleeuwse martelscènes en een hele stamboom Bourgondiërs. Meer info over dit amusant hoorspel vind je hier.  

Activiteiten voor kinderen

Speciaal voor kinderen heeft het museum tijdens de schoolvakanties fijne activiteiten zoals museumkampen en workshops. Begeleid door onze educatieve medewerkers zorgen ze voor een leuke en creatieve dag of week in het museum.

Tickets

  • Via de ticketbalie van het museum
  • Online via deze link 
  • Meer informatie over de verschillende tarieven vind je hier of kan je
      verkrijgen via Visit Mechelen en het museum.

Comfort

Toegankelijkheid

Volledig rolstoeltoegankelijk.
Toiletten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Opgelet: de mindervalideparking aan de Sint-Janstraat bevindt zich in een autoluwe zone. Dit betekent dat er tussen 11u en 18u geen verkeer mag binnenrijden. Om de autoluwe zone te vermijden, kan je parkeren op de mindervalidenparking in de Frederik De Merodestraat, ter hoogte van huisnummer 30. 

Voorzieningen voor personen met een visuele beperking.
Voorzieningen voor personen met een auditieve beperking.

Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, zie hier of neem contact op met het museum.

Contact

T +32 15 29 40 30 
E hvb@mechelen.be 
W www.hofvanbusleyden.be

Locatie

Museum Hof van Busleyden
Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen