Mechelen, toegankelijk voor iedereen

Welkom in wandelstad Mechelen, waar alles binnen voet-of rolbereik ligt. Onze stad staat klaar om ontdekt te worden, door iedereen! Mechelen werkt dan ook hard om een integraal toegankelijke stad te zijn, voor inwoners én bezoekers.

Zo werd er een toegankelijke brochure uitgewerkt, die je meeneemt in de voetsporen van Margareta Van Oostenrijk, langs verschillende Bourgondische highlights. Want de Bourgondische periode, dat was een toptijd uit het verhaal van Mechelen! Oudere toeristen, vakantiegangers met een tijdelijke of permanente beperking of mensen die nood hebben aan extra comfort, kunnen dus met een gerust hart de stad verkennen.

Ook mensen met dementie en hun wandelpartner kunnen de stad in alle rust bezoeken met de gratis gids ‘Dementievriendelijk wandelen in Mechelen’. Dit kan met of zonder gids. Honger of dorst na je wandeling? Ontdek de dementievriendelijke horecazaken. Wist je trouwens ook dat je de Sint-Romboutstoren autismevriendelijk kunt beklimmen?

Is de locatie die je wil bezoeken trouwens niet, of deels toegankelijk? Neem dan een kijkje op virtueelmechelen.be en ontdek de bezienswaardigheid virtueel!