Sporten

Ben je op vakantie in Mechelen en wil je er een sportief verblijf van maken? Mechelen beschikt over een uitgebreide sportinfrastructuur. Zwemmen, lopen, squash of tennis: in Mechelen kan je het allemaal én bovendien aan een schappelijke prijs! Ontdek de talloze sportmogelijkheden van de stad.

Vrijbroekpark

Het Vrijbroekpark is dé thuisbasis voor de Mechelse sportievelingen! Loop je fit langs het jogparcours, speel de match van je leven op het voetbalterrein of reserveer één van de negen graveltennisterreinen.

Provinciaal Domein Vrijbroekpark

Hombeeksesteenweg 264, 2800 Mechelen
T +32 15 45 13 80
info@groenmechelen.provant.be
www.provant.be/vrije_tijd/domeinen/vrijbroekpark/sport/


Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker

Sporters zijn in De Nekker zeker aan het juiste adres! Door de uitgebreide infrastructuur zijn ongeveer alle sporten mogelijk. Zowel binnen in de verschillende sportzalen als buiten op de vele sportvelden kan je terecht, én bovendien beschikt De Nekker over een vijver van maar liefst 30 hectare, waar je naar hartenlust kan zwemmen, surfen, kajakken, duiken en vissen. Op de buitenterreinen kan je voetballen, tennissen en zelfs skaten. Binnen is er de mogelijkheid om te squashen of tafeltennis te spelen.

Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker

Nekkerspoel-Borcht 19, 2800 Mechelen
T +32 15 56 01 43
reservatie@denekker.be
http://www.denekker.be


Ice Skating Center Mechelen

Naast diverse vrije schaatsbeurten zullen er heel wat activiteiten plaatsvinden op deze nieuwe ijspiste waarbij zowel de recreatieve schaatser als de sportclubs aan bod zullen komen. Zowel ijshockeyers als kunstschaatsers hebben voortaan een nieuwe uitvalsbasis.

Ice Skating Center Mechelen

Spuibeekstraat 1, 2800 Mechelen
T +32 15 291 991
info@iscm.be 
http://www.iscm.be/ 


Zwembad Geerdegemvaart

Zin om een verfrissende duik te nemen? Dan is het Mechels zwembad Geerdegemvaart de place to be. Het zwembad bestaat uit een groot bad met springplank, een kleiner bad met een glijbaan en een instructiebad met een kleinere glijbaan. Voor de kinderen is er een grote speeltuin voorzien, en achter het zwembad kan je zelfs skeeleren. Pret verzekerd!

Zwembad Geerdegemvaart

Leliestraat 32, 2800 Mechelen
T +32 15 41 77 44
zwembad@sportactiefmechelen.be


Sporthal IHAM

In Sporthal IHAM kan je naar hartelust squashen! Buiten vind je ook petanquevelden, beachvolleybalterreinen en een kleine speeltuin.

Sporthal IHAM

Bautersemstraat 57, 2800 Mechelen
T +32 15 43 20 74
info@sportactiefmechelen.be


Golfclub De Wijnvelden

Golfclub De Wijnvelden heeft als missie de golfsport toegankelijk te maken voor iedereen. Wens je kennis te maken met golf of zoek je uitgebreide oefenfaciliteiten dichtbij Mechelen? In deze golfclub ontdek je een ongedwongen, gemoedelijke clubsfeer met de perfecte entourage.

Golfclub De Wijnvelden

Bergstraat 74, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver
T +32 15 63 03 64
info@golfclubdewijnvelden.be
www.golfclubdewijnvelden.be


Watersport in de omgeving

Waterskiën kan op de grote vijver Battenbroek bij de Mechelse waterskiclub. Je kan er tweemaal terecht zonder lid te worden!

Mechelse Waterski Club vzw

Blarenberg 8, 2800 Mechelen
T +32 476 23 59 48
hugo@mwk.be
www.mwk.be

Op de Eglegemvijver kan je windsurfen, zeilen en vissen. Tijdens de weekends en zomermaanden is de vijver dagelijks geopend. Ook niet-leden zijn welkom om te surfen. Je moet wel al enige surfervaring hebben! Er worden zeil- en windsurflessen gegeven.

Windsurfclub Alleman vzw

Eglegemweg, 2811 Hombeek
T +32 476 73 11 77
E  info@wsc-alleman.be
www.wsc-alleman.be

WVD-Mechelen vzw

Zeilen – Windsurfen
Eglegemweg 8, 2811 Hombeek
T +32 15 41 96 73
info@wvd-mechelen.be
http://www.wvd-mechelen.be


Comfort

Toegankelijkheid

Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, neem contact op met de locatie.