Bereikbaarheid - Walem

Deze pagina is niet beschikbaar in het Duits. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

VERTREK VANUIT MECHELEN STAD

MET DE FIETS

In Mechelen kan je op verschillende plaatsen fietsen huren. Je kan best altijd op voorhand even informeren of er fietsen beschikbaar zijn. Een fiets huren kost ongeveer € 10 per dag, maar de prijs varieert sterk per leverancier. Aan het Mechelse station staan bovendien Blue-bikes voor je klaar, handige fietsen die je als abonnee gemakkelijk kan huren. Zo ben je in no time op je bestemming!

Op tocht met de fiets en in panne gevallen onderweg? Geen nood! In Mechelen vind je verschillende locaties om je fiets te laten herstellen

MET HET OPENBAAR VERVOER
  • met de trein:

Walem is erg gemakkelijk met de trein te bereiken. Je neemt vanuit het station Mechelen de trein tot het station Sint-Katelijne-Waver, dat ongeveer 3 km verwijderd is van het dorpshart Walem. Deze afstand kan je overbruggen met de fiets, te voet, of met een bus nabij het station Sint-Katelijne-Waver.

  • met de bus:

De Lijn beheert streek -en stadsbussen. De streeklijnen rijden ongeveer een keer per uur, de stadslijnen meestal om de vijftien minuten. In het weekend en tijdens schoolvakanties rijden er minder bussen.

Raadpleeg hier het netplan van Mechelen en omgeving.

  • per taxi:

Aan het station van Mechelen vind je een of meerdere taxi's op de vaste staanplaatsen vlakbij de stationsuitgang op het Koning Albertplein. Ook op andere plaatsen in de stad vind je vaste parkeerplaatsen voor taxi's, maar deze zijn niet altijd ingenomen. In dat geval bel je best een van de Mechelse taximaatschappijen om een taxi te reserveren. Meer informatie vind je terug onder Mechelse taximaatschappijen.

MET DE AUTO
  • Autoverhuur:

Beschik je niet over een eigen wagen, maar zou je er graag een huren? Ontdek verschillende aanbieders in Mechelen.

  • Parkeren:

Op weg met de auto naar Walem? Laat je wagen achter aan het station Sint-Katelijne-Waver wat ongeveer 3 km verwijderd is van het dorpshart Walem. De afstand tot het dorp kan je overbruggen met de fiets, te voet, of met een bus nabij het station Sint-Katelijne-Waver. Liever dichterbij parkeren? Ook op deze plaatsen kan je met wat geluk je auto achterlaten: parking Sint-Michielskasteel SKW, parking Domein Roosendael, nabij het fort van Walem en de Spildoornvijver.