Fietsen herstellen

Op tocht met de fiets en in panne gevallen onderweg? Geen nood! In Mechelen zijn er voldoende mogelijkheden om je fiets te herstellen.

Fietspunt Mechelen

De medewerkers van het fietspunt in Mechelen staan elke weekdag tussen 7u en 19u klaar om gestrande fietsers uit de nood te helpen. Ze voeren kleine herstellingen uit volgens het thuiskomprincipe. Het gaat dus om kleine reparaties die noodzakelijk zijn om veilig en reglementair thuis te geraken met de fiets: het plakken van een band, het herstellen van een licht, ... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers je door naar de traditionele fietsenmaker.

Koning Albertplein 2
2800 Mechelen
T +32 15 21 27 04
fietsatelier.mechelen@hotmail.com
http://www.fietsenwerk.be/nl/mechelen-134.htm

Fietsatelier

Ook bij Fietsatelier, een sociale tewerkstellingsplaats, kan je terecht om je fiets te laten herstellen. Ze leveren schitterend werk, mét een maatschappelijke meerwaarde. Daarnaast verhuren ze gewone en elektrische fietsen, waarmee je Mechelen kan gaan verkennen. Tenslotte verhuren we via Fietsatelier ook een fiets voor rolstoelgebruikers

Battelsesteenweg 48
2800 Mechelen
T +32 15 71 09 58
fiets@atelier-mechelen.be
W www.fietsatelier-mechelen.be 

Openbare fietspomp

Tegen het historische gebouw De Zeeridder, recht tegenover het Huis van de Mechelaar, kan je een openbare automatische fietspomp vinden. Wie snel en eenvoudig zijn fietsbanden wil oppompen, kan dat hier in een oogwenk.

Befferstraat 25
2800 Mechelen

Comfort

Toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers kunnen sinds dit jaar ook bij Fietsatelier terecht voor onderhoud en herstel. En de rolstoeltransportfiets van de stad lee je ook via hen uit.

Locatie

Enkele fietsherstelpunten.

Klik op de blauwe plaatsaanduidingen voor meer informatie.