Fietsen herstellen

Op tocht met de fiets en in panne gevallen onderweg? Geen nood! In Mechelen zijn er voldoende mogelijkheden om je fiets te herstellen.

Fietspunt Mechelen

De medewerkers van het fietspunt in Mechelen staan elke weekdag tussen 7u en 19u15 klaar om gestrande fietsers uit de nood te helpen. Ze voeren kleine herstellingen uit volgens het thuiskomprincipe. Het gaat dus om kleine reparaties die noodzakelijk zijn om veilig en reglementair thuis te raken met de fiets: het plakken van een band, het herstellen van een licht, ... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers je door naar de traditionele fietsenmaker.

Koning Albertplein 1Z
2800 Mechelen
T +32 15 21 27 04
fietspunt@ecoso.be
Openingsuren: MA - VR:7u-19u15

Fietsatelier

Ook bij Fietsatelier, een sociale tewerkstellingsplaats, kan je terecht om je fiets te laten herstellen. Ze leveren schitterend werk, mét een maatschappelijke meerwaarde. Daarnaast verhuren ze gewone en elektrische fietsen, waarmee je Mechelen kan gaan verkennen. Tenslotte verhuren we via Fietsatelier ook een fiets voor rolstoelgebruikers

Guido Gezellelaan 20, 2800 Mechelen
T +32 15 71 09 58
fiets@atelier-mechelen.be
W www.fietsatelier-mechelen.be 
Openingsuren: MA - ZA: 9u tot 17u

Openbare fietspomp

Tegen het historische gebouw De Zeeridder, recht tegenover het Huis van de Mechelaar, kan je een openbare automatische fietspomp vinden. Wie snel en eenvoudig zijn fietsbanden wil oppompen, kan dat hier in een oogwenk.

Befferstraat 25
2800 Mechelen

Fietshubs

Mechelen al fietsend ontdekken is zalig. Maar met een elektrische fiets waarvan de batterij leeg is, of met een platte band wordt jouw fietstocht al snel niet zo leuk meer. Daarom vind je in Mechelen fietshubs.

Een fietshub herken je meestal aan de typische infozuil die erbij staat. Daar zie je op het kaartje waar je bent en hoe je het snelst weer naar ons stadscentrum fietst. Je scant er ook een QR-code. Die brengt je naar alle fietsinfo van Mechelen. Naast die infozuil is er ook een herstelzuil en fietspomp te vinden. En soms vind je er ook een laadlocker om de batterij van jouw elektrische fiets aan op te laden.

Al deze toestellen zijn gratis te gebruiken. Je vindt de locaties van de fietshubs op de kaart onderaan deze pagina of via www.mechelen.be/fietshubs

Comfort

Toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers kunnen sinds dit jaar ook bij Fietsatelier terecht voor onderhoud en herstel. En de rolstoeltransportfiets van de stad leen je ook via hen uit.

Locatie

Enkele fietsherstelpunten.