Culinaire route 'Mond vol Mechelen'

Mechelen: hotspot van de Nederlanden

Wie nieuwe ideeën wilde horen, nieuwe kunst wilde ontdekken en nieuwe wereldsmaken wilde proeven, moest begin 16de eeuw in het mondaine Mechelen zijn. 12 smaakmakers nemen bezoekers mee naar die gouden tijd, met lekkernijen geïnspireerd door de keuken van toen. Ontdek brie met korianderzaad en vijgen, geurige prentkoek, bier met komkommerkruid, roomijs met venkel, Mechelse mosterd, exotische chocolade, speculaas van masteluin, een vegan renaissanceburger, visbereidingen en honingkoekjes.

Wat is ‘Mond vol Mechelen’?

12 Mechelse ondernemers doken in de renaissanceperiode van Mechelen. Samen met ‘De Foodarcheoloog’ Jeroen Van Vaerenbergh ontwikkelden ze lekkernijen van nu met ingrediënten die 500 jaar geleden werden gebruikt in onze stad.

Het resultaat is ‘Mond vol Mechelen’: een culinaire route door de Bourgondische Renaissance langs 10 Mechelse smaken. De locaties en smaakmakers werden gebundeld in een folder.

Prijs: gratis
Beschikbaar in:
- print/digitaal: NL
- app Visit Mechelen: NL/FR/ENG/DE/SP

Welke partners en smaken kan je ontdekken?

  • Bier van Brouwerij Het Anker en de Batteliek
  • Praline van The Cacao Project
  • Belgische kaas van Kaaswinkel Schockaert
  • Peperkoek van Broodbroeders en Awardt
  • Amandelkoekjes van Philip’s Biscuits
  • Appelvenkelijs met topping van Gauthier ijs
  • Mechelse Mosterd van o.a. De Graspoort
  • Speculaas van De Zotte Morgen
  • Vegan burger met drankje van Funky Jungle
  • Maandelijks een nieuw gerecht geïnspireerd op de technieken en ingrediënten uit de Bourgondische periode bij Restaurant Emiel en Luc Vis

En voor wie er niet genoeg van kan krijgen: spring binnen bij een Marokkaanse bakker voor zoete desserts, die zo van Margareta’s tafel kunnen komen.

Culinaire route - Mond vol Mechelen