Niet te missen - Leest

Deze pagina is niet beschikbaar in het Spaans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

 1. Paardenmelkerij De Beck

Wist je dat ook paarden gemolken worden? Sinds de oudheid drinken Russische steppevolkeren paardenmelk, al is het product hier niet zo bekend als de traditionele koemelk. Toch heeft paardenmelk iets fascinerends. Sterker nog, aan deze melk worden heel wat helende eigenschappen toegekend. Sinds 1997 melken Willy en Gerdt De Beck dan ook dagelijks hun merries om ons van dit wonderlijke product te voorzien.

Paardenmelkerij De Beck2. Prachtig platteland

Leestenaren benadrukken graag – en terecht! – dat ze in een groentendorp wonen. Je kan er inderdaad niet naast kijken. Leest is een vruchtbare voedingsbodem voor al wat groeit en bloeit. Bloemkolen, spruiten, rode en witte kolen, asperges, witloof, broccoli en prei: het is maar een kleine greep uit de brede waaier aan groenten die hier worden gekweekt. Verser dan in Leest vind je ze niet, de velden zijn bovendien uitnodigend om een frisse neus op te halen.

Platteland Leest

3. Steynemolen

De geschiedenis leert ons dat Leest altijd al een dorp van landbouwers geweest is. De oude sporen zijn niet uitgewist: pachthoeven zoals het Hof van Halen, Steynen Molen en de Rendelbeekhoeve bestaan nog steeds. Steynen Molen is al zeker je aandacht waard. Enkele bodemvorsers hebben hier resten gevonden van een oude Romeinse villa (mogelijk de oudste nederzetting van Leest). Dit is wellicht te verklaren doordat de Kapellebaan een gedeelte is van de vroegere Romeinse heirbaan die Utrecht met Bavay in Noord-Frankrijk verbond en over Mechelen liep.

Steynemolen - © Regionale Beeldbank – Stadsarchief Mechelen

4. Wekelijkse markt

Elke donderdag van 14u tot 18u vind je de wekelijkse markt op het dorpsplein. De marktkramers bieden een gevarieerd aanbod met voorrang voor ambachtelijke en lokale producten. 

Comfort

Toegankelijkheid

1. Paardenmelkerij De Beck:

Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, neem contact op met de aanbieder.

T +32 (0)15 41 28 53 
E info@paardenmelkerijdebeck.be 
W www.facebook.com/Paardenmelkerij-De-Beck

2. Prachtig platteland:

De velden zijn beperkt rolstoeltoegankelijk bij gunstige weersomstandigheden. Bij slecht weer zijn de velden niet toegankelijk.

3. Steynemolen:

Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, neem contact op met de aanbieder.

E info@steynemolen.com 
W www.steynemolen.com/ 

 

Locatie

Klik op de blauwe plaatsaanduiding voor meer informatie.