Marokkaanse bakkers

Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van al dat lekkers

Voor een snelle en smakelijke Bourgondische hap uit de Mechelse renaissance spring je binnen bij de dichtstbijzijnde Marokkaanse bakker in de stad.

Dankzij Margareta van Oostenrijk werd Mechelen begin 16de eeuw dé hotspot voor alles wat hip en happening was. 12 Mechelse smaakmakers maakten met de nieuwe en klassieke ingrediënten van toen lekkernijen van nu.

 Marokkaanse Bakkers

De hartige en kruidige smaken in de driehoekige briwats herinneren aan de dampende keuken van Margareta’s Hof van Savoye. En de ronde pastilla met zoute en zoete smaaktoetsen hadden in de 16de eeuw niet misstaan tussen de pasteien op tafel bij humanist Hiëronymus van Busleyden. Is je honger nog niet gestild? Neem dan zeker een kijkje bij de mierzoete gebakjes. Daarin herken je uiteenlopende smaken, van amandel, kaneel, zuidvruchten tot rozenwater. 

Margareta van Oostenrijk zou misschien vreemd opkijken, maar de rijke keuken die zij en haar gasten zo apprecieerden is diepgeworteld in de Arabische smaken die de Europese topkeuken beïnvloed hebben via het Moorse Spanje. En die lijn trekken wij door. Mond vol Mechelen is een smeltkroes aan verbindende smaken.

Over Mond vol Mechelen

Mond vol Mechelen is een culinaire route door de stad, langs 10 Mechelse smaakmakers die je laten proeven van de keuken uit de Bourgondische, gouden 16de eeuw. Ontdek de 9 andere delicatessen op www.visitmechelen.be/mond-vol-mechelen.