Lunalia 2024

De harten van Europa

Voor zijn zevende editie palmt Lunalia, het voorjaarsfestival van het Festival van Vlaanderen Mechelen, opnieuw de Mechelse binnenstad in en zet er samen met zijn partners, kunstencentrum nona en het Cultuurcentrum Mechelen, een rijk en avontuurlijk programma neer. Lunalia staat voor tijdloze muziek, van klassiek tot jazz en tango. Het festival verrast ook met muziektheater- en dansvoorstellingen.

Europa heeft vele harten. Tijdens Lunalia klinken deze bonkende harten in Mechelen. In het voorjaar van 2024 neemt België het Europees voorzitterschap op zich. Mechelen neemt logischerwijze Europa als uitgangspunt voor het stadsthema dat voorjaar: Construct Europe. Lunalia speelt hierop in met een motto dat de meerstemmigheid van Europa belicht. Met een focus op Midden-Europa en een boontje voor de muzikale scène van Tsjechië.

Eén van de redenen hiervoor is de viering rond 200 jaar Bedřich Smetana. Deze componist werd geboren in 1824. Zijn opera’s en voornamelijk het symfonisch gedicht Má Vlast – Mijn vaderland (met het onderdeel getiteld De Moldau) zijn wereldberoemd, maar zijn kamermuziek, liederen en koormuziek verdienen ook een ruimere bekendheid. Voor dit aspect wordt intensief samengewerkt met Czech Dreams en met het Tsjechische partnerfestival Concentus Moraviae.

De harten worden tot klinken gebracht door onder andere het Pavel Haas Quartet, Simona Saturova, Musica Gloria, Voces8, Catalina Vicens, Zefiro Torna, Tiburtina Ensemble en Anima Eterna.

Geniet van LUNALIA dat in 2024 trots het officiële EU-voorzitterschapslabel draagt.

Praktisch

Wanneer?

Van donderdag 18 april 2024 tot en met zondag 5 mei 2024.

Prijs

€ 22

Meer info over de programmering & tickets: www.lunalia.be

Locatie

Mechelen - Historische binnenstad
Grote Markt 1
2800 Mechelen