Groene Halte Fietsroute

De routes

Op de korte route (16 km) breng je eerst een bezoek aan het historische centrum van Mechelen, met als hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) de beroemde Romboutstoren. Vervolgens fiets je langs de Dijle en de Vrouwvliet (een zijriviertje van de Dijle) naar Domein Tivoli: een mooi park met onder andere een kasteel en een kinderboerderij. Daarna gaat het richting Nekkerspoel, waar je je dag kan afsluiten met een bezoek aan recreatiedomein De Nekker of aan het Speelgoedmuseum.

Bij de middellange route (32/20 km) fiets je richting Zemst, waar je een bezoek kan brengen aan Domein Hofstade en/of het interactieve museum Sportimonium. Langs rustige landelijke wegeltjes rijd je tot aan de Eglegemvijver in Hombeek. Van daar loopt de tocht een tijdje langs de Zenne en tenslotte bereik je het Vrijbroekpark, een provinciaal domein dat bekend staat voor z’n rozentuin: de ideale plek om nog even te verpozen voor je terugkeert naar het station.

Op de lange route (48/34,5 km) verkennen we het Rivierenland rond Mechelen. Aan het Zennegat stromen het kanaal Leuven-Dijle en de Zenne samen in de Dijle, die op haar beurt even verder aan het ‘Drie Rivierenpunt’ samenvloeit met de Nete om zo de Rupel te vormen. Daarna fiets je verder richting Sint-Katelijne-Waver. Blikvanger onderweg is de voormalige abdijsite Roosendael met gezellig fietscafé. Vervolgens gaat het door het bosrijke Bonheiden tot in Rijmenam, van waar je via een prachtig paadje langs de Dijle en het Mechels Broek terugkeert richting station.

Meer info

www.groenehalte.be/2015/10/29/trein-fiets-mechelen/