Dementievriendelijke wandelingen

Deze pagina is niet beschikbaar in het Duits. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Mechelen is een dementievriendelijke stad en dat kunnen mensen met dementie nu ook ervaren tijdens, onder andere, de nieuwe dementievriendelijke wandelingen. 

Kies voor de 'Bourgondische wandeling' of 'Natuur in de stad'. De wandelingen zijn zo opgebouwd dat ze inspelen op herinneringen en zintuigen van de deelnemers. Oude verhalen komen terug naar boven en verschillende zintuigen worden geprikkeld. Je geniet samen met je wandelpartner van het leven in de stad en de zalige plekjes natuur die je onderweg tegenkomt. 

Of ga voor de wandelingen in het Tivolidomein. Je kan hier kiezen voor een lange of korte wandeling door het neerhof en de kinderboerderij. De wandelingen nemen je mee doorheen het park en langs de dieren van de kinderboerderij. De vragen in de wandelbrochure zetten je zintuigen helemaal op scherp.  

Je kan de beide wandelingen volgen met of zonder gids. In het laatste geval is er een gratis wandelbrochure die je kan ophalen bij Visit Mechelen, bij het onthaal aan de kinderboerderij van het Tivolipark, in het Monument. Of je kan de digitale versies hieronder downloaden. Liever een dementievriendelijk bezoek aan het stadhuis? Dit is steeds onder begeleiding van een gids.

Download de Stadswandeling 

Download de Tivoliwandeling

Honger of dorst na je wandeling? Heel wat Mechelse horecazaken kregen een dementievriendelijk label. Ontdek hier alle deelnemende zaken. 

Groepen

Duur

1-1,5 uur naar wens

Prijs

Zonder gids: Gratis
Met gids: 

Gids: € 90
Reserveringskost € 3

Toegankelijkheid

Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, neem contact op met Visit Mechelen.

Reserveren

Reserveer hier

Info: Visit Mechelen, groepen@mechelen.be 

Locatie

Startpunt
Visit Mechelen
Vleeshouwersstraat 6, 2800 Mechelen