De Garage, ruimte voor actuele kunst, biedt een programma beeldende kunst aan dat een volwaardige aanvulling wil zijn op de bestaande musea en centra voor beeldende kunsten. De Garage kiest voor de kleinschaligheid en de intense productie van nieuwe tentoonstellingen met bijzondere aandacht voor jonge kunstenaars. De Garage hecht ook veel belang aan een regelmatige terugblik op het oeuvre van gevestigde kunstenaars.

Volgende geplande expo in De Garage is een onderdeel van het C0n10our festival en loopt van 9 september tot 5 november:

In De Garage brengt C0N10UR stemmen en klanken samen die vragen om gehoord te worden. Luisteren klinkt hier als een uitnodiging, een vraag, een oproep. Niet als een bevel waaraan blind moet worden gehoorzaamd. Horen kan juist aanzetten tot vragen stellen. Wie spreekt wanneer en vanuit welke positie? Wie krijgt het woord? Wie neemt het woord? Wie laat van zich horen? Wie maakt lawaai? En niet te vergeten: hoe klinkt het? Luisteren mag
dan van kijken verschillen, toch maakt klank het mogelijk om ons beeld bij te stellen.

Effi & Amir, Dominique de Groen, Guy-Marc Hinant, Rosine Mbakam, Chloé Malcotti, Alexandre Mulongo Finkelstein, Sandra Muteteri Heremans en Alex Reynolds laten van zich horen in een veelstemmige constellatie van bewegend beeld, fotografie, tekst en klank. Op één van de platenspelers in de tentoonstellingsruimte kan je zelf de LP van Coming Together opzetten, het muziekstuk uit 1971 van Frederic Rzewski dat de curatoren bij het maken van deze biënnale heeft geïnspireerd.

Meer info over C0n10our vind je hier.

advalvas_De Garage

Openingsuren

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten 
Woensdag 13:00 u. - 18:00 u.
Donderdag 13:00 u. - 18:00 u.
Vrijdag 13:00 u. - 18:00 u.
Zaterdag 13:00 u. - 18:00 u.
Zondag 13:00 u. - 18:00 u.

Gesloten: 24, 25 en 31 december, 1 januari

Comfort

Toegankelijkheid

Volledig rolstoeltoegankelijk.

Via de ingang aan de rechterkant kunnen rolstoelgebruikers drempelloos binnen raken.

Contact

Facebook: https://www.facebook.com/degaragemechelen

Locatie

Onder-den-Toren 12, 2800 Mechelen
 
Klik op de blauwe plaatsaanduiding voor meer informatie.