Mechelen

In Mechelen is er 1 officieel kampeerautoterrein met 5 standplaatsen. De camperplaatsen bevinden zich op de grindparking tussen Sport- en Recreatiedomein De Nekker en het bioscoopcomplex UGC Cinema’s Mechelen. Er zijn geen voorzieningen. Je kan hier maximum 24u verblijven.  

Opgelet: Tijdelijk parkeer je vanaf mei 2022 op de parking op de Grote Nieuwedijkstraat 429. 

Locatie

Douaneplein, 2800 Mechelen
 

Sint-Katelijne-Waver

Kampeerautoterrein aan Voorland

Wil je Sint-Katelijne-Waver ontdekken met een kampeerauto, dan kan je terecht op het kampeerautoterrein aan Voorland (aan de inrit naar de achterkant van het gemeentehuis).

Het biedt plaats voor vier kampeerauto’s en de maximale gebruiksduur van een plaats bedraagt 72 opeenvolgende uren. Het is het volledige jaar door 24/24 uur toegankelijk, behoudens in geval van overmacht. Het gebruik van de standplaats is kosteloos, maar het is niet mogelijk om een standplaats te reserveren.

Vuil water kan geloosd worden in de voorziene stortplaats (rioolkolk in de grond), er is een uitstorttafel voor septisch water en, mits betaling, toegang tot elektriciteit en water.

Het reglement waarin alle informatie opgenomen is rond het gebruik van het kampeerautoterrein, kan je hier raadplegen.

Locatie

Voorland
2860 Sint-Katelijne-Waver

 

't Grom


Deze zeer rustige plek bevindt zich op de parkeerplaats van het enige groenten museum van België: 't Grom. De uiterste rechterkant van de parkeerplaats biedt plaats aan 4 campers. Tenten zijn niet toegestaan. Omgeven door 300 jaar oude boerderijen, open velden, visvijvers en bossen, is dit de ultieme allround slaapplaats. Op slechts 50 meter vind je een lokale bistro. Een groot grasveld maakt het extra geschikt voor kleine gezinnen. En sportieve reizigers zullen genieten van de fietsweg van Antwerpen naar Mechelen, die op een minuut afstand ligt.

Spring op je fiets en binnen 20 minuten kun je een kopje koffie of Belgisch bier drinken in de schaduw van de Sint-Romboutstoren van Mechelen. Als u op zoek bent naar een afgelegen plek in het groen, maar het contact met de cultuur en het stadsgevoel niet wilt verliezen, dan is dit de plek! In het centrum van Sint-Katelijne-Waver is een plaats om water en chemische toiletten te lozen.

Meer info hier

't Grom Visit Mechelen

Locatie

't Grom
Midzelen 25A
2860 Sint-Katelijne-Waver
 

Locatie kaart

Douaneplein, 2800 Mechelen