Vanop de luchthaven

 

Brussels Airport 

Vanop de belangrijkste luchthaven van België, Brussels Airport, kan je Mechelen bereiken met de trein, bus of huurwagen. De trein is de eenvoudigste en snelste manier.

Met de trein

Het treinstation van Brussels Airport bevindt zich op niveau -1. Dankzij een nieuwe, supersnelle en rechtstreekse treinverbinding sta je in amper elf minuten in het centraal station van Mechelen! Een ticket kost je ongeveer € 10.

Plan je route op www.belgiantrain.be.
Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, zie deze en deze webpagina.

Met de bus

Het busstation van de luchthaven vind je op niveau 0. De Lijn biedt tweemaal per uur rechtstreekse busverbindingen naar het station van Mechelen, waaronder de lijnen 282, 681, 682, 683 en 686. Buslijn 686 kan je alleen op weekdagen nemen. De bus rijdt er 45 tot 50 minuten over. Een busticket kost ongeveer € 3.

Plan je route via www.delijn.be
Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, zie hier.

Met de (huur)wagen

Op Brussels Airport vind je verschillende autoverhuurbedrijven, waaronder Hertz, Avis en Europcar. Als je het luchthavenpark uitrijdt, kom je onmiddellijk op de autosnelweg. Rijd in de richting van Antwerpen (E19) en neem afrit 10 (Mechelen-Zuid) of afrit 9 (Mechelen-Noord). Je reistijd zal ongeveer 25 minuten bedragen.

Voor meer informatie, zie www.brusselsairport.be.
Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, neem contact op met de aanbieders die je vindt op de website van Brussels Airport.

 

Charleroi Airport (Brussels South)

Met bus en trein

In de luchthaven van Charleroi kan je een biljet kopen dat het traject per bus naar Charleroi-Zuid combineert met het traject per trein naar het centraal station van Mechelen. De twee ticketautomaten bevinden zich buiten de luchthaven, ter hoogte van deur 2. Je reistijd zal ongeveer anderhalf uur bedragen. Een combiticket bus en trein kost je ongeveer € 15. De trein naar Mechelen rijdt tweemaal per uur, net als de bus tussen de luchthaven van Charleroi en het station Charleroi-Zuid.

Plan je route via www.belgiantrain.be
Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid voor Le TEC, zie hier en voor NMBS zie deze webpagina en deze webpagina.

Met de (huur)wagen

Op de luchthaven van Charleroi zijn verschillende autoverhuurbedrijven actief: je vindt er infopunten van onder andere Avis, Europcar en Hertz. Bij het verlaten van het luchthavenpark neem je de E42 richting Brussel en kies je vervolgens de N5 richting Waterloo of de A54 richting Brussel. In Brussel rijd je de ring op en neem je de E19 richting Antwerpen. Daarna neem je afrit 10 (Mechelen-Zuid) of afrit 9 (Mechelen-Noord). De reistijd bedraagt ongeveer één uur.

Voor meer informatie, zie www.charleroi-airport.com.
Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, neem contact op met de aanbieders die je vindt op de website van Charleroi Airport.

 

Antwerp Airport

Door het kleinschalige karakter van de luchthaven van Antwerpen kan je, zowel bij vertrek als aankomst, veel tijd winnen. Dankzij de korte wandelafstanden kan je inchecken tot twintig minuten voor het vertrek van je vlucht. Bij aankomst op Antwerp Airport kan je het luchthavengebouw al zo'n tien minuten na de landing verlaten. Je kan met bus en trein gemakkelijk in Mechelen raken.

Met bus en trein

Bus 14 brengt je in tien minuten van de luchthaven in Antwerpen naar het station Antwerpen-Berchem. Een biljet kost ongeveer € 3. Het station Antwerpen-Berchem heeft een uitgebreid aanbod van treinverbindingen naar Mechelen. Er rijdt ongeveer vier keer per uur een trein naar het centraal station. Een rit duurt een kwartier à twintig minuten. Een ticket kost je ongeveer € 5.

Voor meer informatie, zie www.delijn.be en www.nmbs.be.
Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid voor De Lijn, zie hier en voor NMBS zie deze webpagina en deze webpagina.

Met de (huur)wagen

Zowel Avis als Hertz zijn actief op Antwerp Airport. Als je van de luchthaven komt, sla je rechtsaf de Vosstraat in. Aan de eerste rotonde sla je linksaf richting Deurnestraat. Daarna neem je rechts de Antwerpsestraat. Na ongeveer 500m sla je links de Jozef Hermanslei in, waarna je rechts de Frans Van Dunlaan neemt. Daar kan je de Ring van Antwerpen oprijden. Je neemt de E19 richting Brussel. Eenmaal in Mechelen neem je afrit 10 (Mechelen-Zuid) of afrit 9 (Mechelen- Noord). De reistijd met de auto bedraagt ongeveer 25 minuten.

Voor meer informatie, zie www.luchthaven-antwerpen.com.
Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, neem contact op met de aanbieders die je vindt op de website van Antwerp Airport.

Locatie

Klik op de blauwe plaatsaanduidingen voor meer informatie.