Tuin van Museum Hof van Busleyden

De tuin is momenteel beperkt toegankelijk wegens renovatiewerken.

Het Hof van Busleyden is een fraaie 16de-eeuwse woning die oorspronkelijk dienst deed als woning van Hiëronymus van Busleyden, een humanist. Later kreeg het de functie van stadsmuseum. Hof van Busleyden is het oudste Renaissance-gebouw van de stad. De herinrichting van de voormalige erekoer en tuin is het sluitstuk van een complete restauratie van het museum. De ontwerper heeft bewust gekozen voor een eigentijds karakter, wat de herinnering aan de renaissancistische 17de eeuw levendig houdt. De mooie, gezellige tuin wordt vaak gebruikt voor culturele activiteiten.

TIP: neem zeker eens een bezoek aan het Museum Hof van Busleyden en beleef de verrassende Bourgondische geschiedenis van Mechelen!

Prijs 

Gratis

Comfort

Toegankelijkheid

Via de ingang van de Sint-Janstraat kom je zonder drempels terecht in de tuin. De ondergrond bestaat hier uit verharde platen die rond de hele tuin liggen en losse kiezelstenen. In het museum bevinden zich toegankelijke toiletten. Het museum bereik je via de ramp. Achter het gebouw ligt nog een deel van de tuin, die door de kiezelstenen minder toegankelijk is.

Locatie

Museum Hof van Busleyden
Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen