Tuinen van Museum Hof van Busleyden

Het Hof van Busleyden is een fraaie 16de-eeuwse woning die oorspronkelijk dienst deed als woning van Hiëronymus van Busleyden, een humanist. Later kreeg het de functie van stadsmuseum. Hof van Busleyden is het oudste Renaissancegebouw van de stad. Rondom het museum liggen drie tuinen: de grote binnentuin aan de Sint-Janstraat, de kleinere erekoer aan de Frederik de Merodestraat en de derde besloten tuin die grenst aan de achterkant van het stadspaleis. Twee van de tuinen, de binnentuin en erekoer, zijn het hele jaar gratis toegankelijk tussen 10 en 17 uur.  
De tuinen rond Museum Hof van Busleyden werden volledig heraangelegd in een ontwerp geïnspireerd op de weelderige renaissancetuinen. Een natuurlijke beplanting met onder meer druivelaars, olijven, cipressen en rozen maakt van deze plek een echte groene oase. Het ontwerp is van landschapsarchitect Ronald van der Hilst en zijn team. Hedendaags kunstenaar Berlinde De Bruyckere staat in voor de artistieke invulling. De drie tuinen vormen samen de verbinding tussen het museum en de andere Bourgondische parels in de stad. 

TIP: Bezoek het Museum Hof van Busleyden en beleef de verrassende Bourgondische geschiedenis van Mechelen.

Prijs 

Gratis

Comfort

Toegankelijkheid

Via de ingang van de Sint-Janstraat kom je zonder drempels terecht in de tuin. De ondergrond bestaat hier uit verharde platen die rond de hele tuin liggen en losse kiezelstenen. In het museum bevinden zich toegankelijke toiletten. Het museum bereik je via de ramp. Achter het gebouw ligt nog een deel van de tuin, die door de kiezelstenen minder toegankelijk is.

Locatie

Museum Hof van Busleyden
Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen