Rent-a-Willy's

Ontdek de warbird routes met de jeep

Gedurende de luchtoorlog tijdens WO2 werden enkele duizenden ‘warbirds’ boven België geraakt door luchtafweer of vijandelijke toestellen, en dit langs beiden kanten. Enkele van deze vliegtuigjes geraakten nog thuis, maar vele stortten neer in vijandelijk gebied. De namen van deze toestellen zijn iconisch geworden: P47 Thunderbolt, P51 Mustang, Spitfire, Messerschmitt BF109E, Stuka, Halifax en Lancaster zijn namen die zowat iedereen wel kent, al was het maar door de iconische TV-series en films zoals Saving Private Ryan, Band of Brothers, The battle of Britain, enz …

Wanneer de Bevrijding in zicht komt, begint het V-offensief waarbij onze provincie door duizenden raketten geraakt wordt. Een aantal komen ook in Mechelen terecht en zullen tientallen slachtoffers maken.

Rent A Willy's

De Warbird Route is een tocht waar je zelf plaats neemt achter het stuur van een willy's jeep om, doorheen de Mechelse velden, op zoek te gaan naar deze ‘crash sites’. Op deze locaties zijn er sporen van de inslag soms nog te zien. In enkele gevallen zijn er zelfs nog overlevenden aanwezig, die kinderen waren tijdens de oorlog en het nu nog kunnen navertellen. Op elke locatie krijg je het verhaal te horen van jouw gids, aan de hand van foto’s en archiefmateriaal. Het opzoekingswerk heeft maanden in beslag genomen, maar de verhalen zijn ronduit beklijvend.

Prijs

Warbird medium : rit van 2 uur (tijdspanne van 3+ uur nodig): €190,00 per jeep van 4 personen


Warbird maxi :  Rit van 4 uur (tijdspanne van halve dag) : €315,00 per jeep van 4 personen

Contact

T +32 486 103 296
E willys@rentawillys.com 
W www.rentawillys.com/

Locatie

Kouter 9, 2811 Leest