Parkeren in Mechelen

De meest actuele informatie kan je vinden op: mechelen.be/parkeren

Gratis parkeren

Douaneplein

Ca. 1 km of 10 minuten wandelen naar het centrum. Meer info.


Voordelig parkeren aan de stadsrand

Op woensdagen, vrijdagen, zaterdag en koopzondagen pendelen shoppers gratis en comfortabel tussen voordelige randparkings en het winkelcentrum met de Shopping Shuttle.

Parking Keerdok

Parking Keerdok is gratis op koopzondagen tussen 9 en 21u. Je rijdt binnen via de N16 en parkeert op één van de 516 plaatsen. Via de voetgangersbrug stap je zo richting stadscentrum. Vlak bij ligt de aanlegsteiger van de Shopping Shuttle, de gratis pendelboot die vaart tot aan de Haverwerf, pal in het stadscentrum. Meer info over tarieven.

Te voet ben je op 16 minuten op de grote markt.

Parking Zandpoortvest

Deze parking is enkel op weekdagen betalend tussen 8 en 20u. Buiten deze uren en ook op zaterdag, zondag en wettelijke feestdagen en 11 juli is deze parking gratis. Meer info rond bereikbaarheid en tarieven.

Te voet ben je op 16 minuten op de grote markt.

Parking Komet

Deze parking is toegankelijk via de Koningin Astridlaan 134. Er zijn 124 parkeerplaatsen voor bezoekers. Daarbij horen plaatsen voor autodelen, elektrische auto’s en voor bezoekers in het bezit van een parkeerkaart voor personen met een handicap. De parking is altijd open. Op 13 minuten wandelen sta je in het stadscentrum. Meer info over tarieven.

Parking Nekkerhal

Deze randparking is enkel beschikbaar voor Shopping Shuttle gebruikers. En dit op woensdag, vrijdag, zaterdag en koopzondagen. Meer info rond bereikbaarheid en tarieven.

Parking retail partners

Deze randparking is enkel beschikbaar voor Shopping Shuttle gebruikers. En dit op zaterdag en koopzondagen. Meer info rond bereikbaarheid en tarieven.

Stationsparking Mechelen 

De stationsparking wordt uitgebaat door B-parking. Meer info rond bereikbaarheid en tarieven.

Te voet ben je op 23 minuten op de grote markt.

Stationsparking Mechelen-Nekkerspoel

Deze parking is gratis op weekend- en feestdagen. De stationsparking wordt uitgebaat door B-parking. Meer info rond bereikbaarheid en tarieven.


Betalend parkeren in het centrum

In en rond de autoluwe zone in het centrum zijn er momenteel acht ondergrondse betaalparkings.


Toegankelijkheid

Meer informatie omtrent parkeerplaatsen voor personen met een handicap,


Locatie