Parkeren in Mechelen

Gratis parkeren

Douaneplein

Ca. 1 km of 10 minuten wandelen naar het centrum. Vanop de ring volg je te voet de Monumentenroute. Deze leidt je langs de paleizen van de Margareta's en de Sint-Pieter-en-Paulkerk naar de Grote Markt. Meer info vind je hier.


Voordelig parkeren aan de stadsrand

Er zijn heel wat randparkings op de ring (R12) rond de historische stadskern. Op zaterdag pendelen shoppers gratis en comfortabel tussen gratis randparkings en het winkelcentrum met de Shopping Shuttle.

Parking Keerdok

Parking Keerdok is gratis op koopzondagen tussen 9 en 21u. Je rijdt binnen via de N16 en parkeert op één van de 516 plaatsen. Via de voetgangersbrug stap je zo richting stadscentrum. Vlak bij ligt de aanlegsteiger van de Shopping Shuttle, de gratis pendelboot die vaart tot aan de Haverwerf, pal in het stadscentrum. Op koopzondagen is dat van 13 tot 18u.

Parking Zandpoortvest

Kom je vanuit Brussel, Lier of Leuven? Dan parkeer je het makkelijkst op parking Zandpoortvest. Volg de Margaretaroute naar het centrum. Je passeert onder andere de paleizen van Margareta van Oostenrijk en Margareta van York. Via de Veemarkt kom je op de Grote Markt terecht. Deze parking is gratis op weekend-en feestdagen

Parking Komet

Deze parking is toegankelijk via de Koningin Astridlaan 134. Er zijn 124 parkeerplaatsen voor bezoekers. Daarbij horen plaatsen voor autodelen, elektrische auto’s en voor bezoekers in het bezit van een parkeerkaart voor personen met een handicap. De parking is altijd open. Op 13 minuten wandelen sta je in het stadscentrum. Meer info over tarieven vind je hier.

Parking Nekkerhal

Deze randparking is enkel beschikbaar voor Shopping Shuttle gebruikers. En dit op zaterdag en koopzondag. Meer info rond bereikbaarheid en tarieven vind je hier.  

Parking retail partners

Deze randparking is enkel beschikbaar voor Shopping Shuttle gebruikers. En dit op zaterdag en koopzondag. Meer info rond bereikbaarheid en tarieven vind je hier.   

Stationsparking Mechelen 

De stationsparking wordt uitgebaat door B-parking. Meer info rond bereikbaarheid en tarieven vind je hier

Stationsparking Mechelen-Nekkerspoel

Deze parking is gratis op weekend- en feestdagen. De stationsparking wordt uitgebaat door B-parking. Meer info rond bereikbaarheid en tarieven vind je hier


Betalend parkeren in het centrum

In en rond de autoluwe zone in het centrum zijn er momenteel acht ondergrondse betaalparkings.

Vanuit Brussel

Vanuit Antwerpen en Lier

Vanuit Leuven en Bonheiden


Comfort

Toegankelijkheid

Voor meer informatie omtrent parkeerplaatsen voor personen met een handicap, zie hier.


Locatie

Klik op de blauwe plaatsaanduiding voor meer informatie.