Niet te missen - Walem

1. Fort van Walem

Het domein rond het Fort van Walem springt meteen in het oog als je Walem doorkruist. Het fort kwam tijdens de Eerste Wereldoorlog in het brandpunt van de oorlog te liggen. Bijna geen enkel ander fort draagt zulke zichtbare sporen van de ongelijke strijd tussen het Duitse en Belgische leger in september 1914. Ook de natuur in het gebied is bijzonder. Door de rust die het domein biedt, is het een belangrijk toevluchtsoord voor heel wat zeldzame dieren. Dankzij de verschillende soorten overwinterende vleermuizen is het fort zelfs Europees beschermd.

Fort van Walem

2. Domein Roosendael

Het monumentale poortgebouw en het koetshuis herinneren nog aan de cisterciënzerinnen-abdij uit de 13de eeuw, maar tegenwoordig is Roosendael vooral een plek van ontspanning, cultuur en recreatie. Zo kan je hier blijven overnachten. Bovendien staat Roosendael bekend als prachtig natuurreservaat bij de Nete. Ontdek er zeldzame vogels en planten tijdens een fiets- of wandeltocht.

Domein Roosendael

3. Watertoren

De bewoners van Walem ijlen niet als ze over een ufo spreken. Deze watertoren met een schotel als een paddenstoel heeft iets buitenaards. In Mechelen-Zuid vind je ook een watertoren, die met een hoogte van maar liefst 143 meter de op twee na grootste ter wereld is. De toren van Walem fungeert, in samenwerking met die van Mechelen-Zuid, als watertoren, maar ook als zendmast voor verschillende radiostations en als gsm-mast.

 Watertoren

Comfort

Toegankelijkheid

1. Fort van Walem:

Het fort is beperkt tot niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, neem contact op met de locatie. Meer informatie vind je hier.

2. Domein Roosendael: 

Het domein is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, neem contact op met de locatie. 

T +32 15 29 41 30
E info@roosendael.be
W http://www.roosendael.be


Locatie

Klik op de blauwe plaatsaanduiding voor meer informatie.