Niet te missen - Muizen

1. Kerktoren Sint-Lambertus

Pal in het dorpshart, bevindt zich een overblijfsel van de Sint-Lambertuskerk die in de 17de eeuw verrees. Een Duitse V1 verwoestte de Sint-Lambertuskerk grotendeels. Enkel de toren bleef gespaard. Je kan hem hier nog steeds bewonderen, naast de nieuwe Sint-Lambertuskerk uit de jaren 1960.

Kerktoren Sint-Lambertus

2. Arcadia

In Muizen vind je een 'Arcadia', een fantasierijk land gevuld met bloemen, fruit, bossen en helder water. Op deze lap grond heeft de eigenaar als doel een agricultureel project uit te werken, een ecosysteem dat zichzelf in stand weet te houden. Hij is geboren met een passie voor natuur, dieren en het verdere milieu en wilt dit zoveel mogelijk delen met anderen. Je vindt hier een bivakzone, een ezelstrack, de oudste zwarte populier van de Antwerpse provincie, bijenkasten, een insectenhotel, een moestuin en zo veel meer.

Arcadia

3. Barebeekvallei

In het weidse en afwisselende landschap van de Barebeekvallei vind je één van de mooiste knotwilgendreven. De regelmatig overstroomde graslanden trekken heel wat watervogels en steltlopers aan. Vele van deze vogels migreren op bepaalde periodes tussen deze prachtige natuur en het nabijgelegen Mechels Broek. Ook ooievaars zijn vaste bezoekers van de Barebeekvallei, waar ze jagen op voedsel als muizen en mollen. In deze omgeving kan je een prachtige natuurwandeling maken.

Ooievaars in de Baarebeekvallei - ©Dirckx

Comfort

Toegankelijkheid

1. Kerktoren Sint-Lambertus:

De weg naar de kerktoren is rolstoeltoegankelijk. De ondergrond bestaat onder andere uit vlakke kasseien en goed bereidbare straatstenen.

2. Arcadia: 

Voor meer informatie omtrent toegankgelijkheid, neem contact op met de locatie. Meer informatie vind je hier.

3. Barebeekvallei: 

De groene en paarse wandeling is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Meer informatie vind je hier

Locatie

Klik op de blauwe plaatsaanduidingen voor meer informatie.