Niet te missen - Battel

1. Den Battelaer

Den Battelaer is een oud overstromingsgebied dat zich situeert tussen de Zenne en het kanaal Leuven-Dijle. Door de geulen, slikken en schorren ontstaat er een zeldzame verzameling van planten en dieren, waaronder de blauwborst, krakeend, dotterbloemen en moeras-vergeet-me-nietjes. Het is er prachtig wandelen op de dijken waar je helemaal tot rust kan komen. 

Den Battelaer

2. Het Zennegat

Dit is zonder twijfel een van de feeëriekste plekken rond Mechelen. Het Zennegat is een schilderachtige plaats waar de Zenne en het Kanaal Leuven-Dijle samenvloeien in de Dijle, die verderop samen met de Nete uitmondt in de Rupel. Op het knooppunt van de rivieren staat een verzameling oude huizen. Van hieruit kan je toekijken hoe de verschillende waterwegen elkaar kruisen. Bovendien kan je via de aanwezige bruggen vlot alle dijken bereiken, met een prachtig uitzicht over natuurgebieden zoals Den Battelaer of de Oude Dijlearm.

Het Zennegat

3. Pracht op en naast het water

Als je vanuit het kloppend hart van Battel langs het water wandelt, stoot je op talrijke historische schepen. De ene boot ademt al meer nostalgie uit dan andere, maar ieder exemplaar doet je ongetwijfeld mijmeren over zonnige zomeravonden aan het water. 

Pracht op en naast het water

Comfort

Toegankelijkheid

1. Den Battelaer:

Toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen, uitgezonderd tijdens natte periodes in de winter.

2. Het Zennegat:

Toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

3. Pracht op en naast het water:

De Zennegatvaart bevat verharde wegen en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De wegen naast de Dijle te Battel zijn gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk.

Locatie

Klik op de blauwe plaatsaanduidingen voor meer informatie.