Met de bus

Mechelen leent zich perfect tot korte busverplaatsingen. Er bestaan zelfs speciale goedkope tarieven om kleine, korte ritten te maken. Zo kost een dagpas, waarmee je onbeperkt de bus kan nemen, slechts € 7,5. Een pas voor drie dagen kost € 15 en een enkel biljet voor een korte rit kost je € 2,5.

Kom je op een zaterdag of koopzondag naar Mechelen? Dan kan je gebruik maken van het Shopping Biljet. Voor slechts 2 euro reis je heen en terug op alle directe lijnen van en naar Mechelen:

Koop je Shopping Biljet via:

  • de website www.delijn.be/mechelenshopping
  • in de app van De Lijn
  • of sms MECHELENSHOPPING naar 4884 (er wordt een operatorkost van 0,15 euro aangerekend)

De Lijn beheert streek -en stadsbussen. De streeklijnen rijden ongeveer een keer per uur, de stadslijnen meestal om de vijftien minuten. In het weekend en tijdens schoolvakanties rijden er minder bussen.

Ontdek hieronder hoe je met de bus de voornaamste attracties kan bereiken of plan eenvoudig jouw route met de routeplanner van De Lijn.

De Centrumpendel

Het centraal station ligt op wandelafstand van de Grote Markt, maar er rijden ook voldoende bussen van de pendeldienst (nr. 1) tussen beide locaties. De Centrumpendel vertrekt op perron 9 richting Grote Markt. Als je van de Grote Markt naar het station wil, neem je best de pendelbus op de Schoenmarkt of Veemarkt.

Attracties die je makkelijk kan bereiken met de centrumpendel:

  • Sint-Romboutstoren
  • Museum Hof van Busleyden
  • Het Speelgoedmuseum
  • Paleis van Margareta van Oostenrijk

Reisweg Centrumpendel

Route Centrumpendel

Bushalte aan Kazerne Dossin en Predikheren

Je kan Kazerne Dossin en de stadsbibliotheek Predikheren bereiken via lijnen 2, 5, 500 en 508. Deze bussen vertrekken aan het centraal station en brengen je in een kwartiertje naar het museum en de bibliotheek. In de week en op zaterdag rijden de bussen om het kwartier en op zondag wacht je maximaal een halfuur. 

Comfort

Toegankelijkheid 

Gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk.
Voorzieningen voor personen met een visuele beperking.

Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, zie hier.

Locatie

Koning Albertplein, 2800 Mechelen