Mechelse koekoek

De Mechelse culinaire specialiteit bij uitstek is Mechelse koekoek. Dit gevogelte is vastvlezig en een kruising tussen de koekoekskleurige inheemse en Aziatische kip.

Mechelse koekoek is heerlijk mals, bijzonder lekker in tal van gerechten en ideaal te combineren met een fris glaasje Gouden Carolus

Probeer zelf eens uit met dit overheerlijke recept:

Recept voor Mechelse koekoek:

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

250 gr boter

4 koekoekfilets

12 kookvaste aardappels

1 bussel asperges wit

1 bussel asperges groen

500 gr spinazie

4 eitjes

1 bussel platte peterselie

2 deciliters bruine fond

2 deciliters Gouden Carolus Classic

Peper, zout, nootmuskaat

 

Bereidingswijze:

Schil de asperges en de aardappels en was de spinazie. Kook de groentjes af in gezouten water.

Kook de eitjes hard, plet ze en vermeng ze met gesmolten boter. Nog even afkruiden met peper, zout en nootmuskaat en voeg er de gehakte peterselie aan toe.

Smelt de boter, kruid de Mechelse Koekoek en bak de koekoekfilet aan alle kanten bruin aan. Laat verder 15 minuten op 160°C garen in een oven.

Kook de Gouden Carolus Classic voor 2/3 in. Voeg er de fond aan toe en laat daarna tot de helft inkoken. Werk af met een klontje boter.

Snijd de koekoekfilet in mooie stukken. Schik de asperges, eitjes op Vlaamse wijze, spinazie en aardappeltjes mooi op het bord. Overgiet deels de Mechelse Koekoek met de Gouden Carolus saus.

Serveer met een frisse Gouden Carolus Tripel of Classic.

Smakelijk!

Bezoek Mechelen Virtueel