Mechelen Muurt

Mechelen Muurt kleurt je bezoek aan Mechelen!

Sinds 2015 komen vergeten uithoeken in de stad tot leven. Gewezen stadskunstenaar Gijs Vanhee startte het kunstproject Mechelen Muurt, waarbij kunstenaars uit binnen- en buitenland gebouwen onder handen nemen met verfborstel en spuitbus.

Mechelen Muurt bestaat voorlopig uit twee fases. In 2014 en 2015 kreeg de stad ronkende namen uit het streetartmilieu over de vloer, waaronder Smates en Mark Goss. Milu Correch palmde in de Langhestraat een 12 meter hoge muur in met haar adaptatie van Alice in Wonderland. De eerste fase van Mechelen Muurt werd afgerond door Gijs Vanhee zelf. 'The Gift' drukt symbolisch het project uit: een gebaar van de straat terug te geven aan de mensen die er wonen, door koude kale muren aan te pakken met kleur en verhaal.

Voor het tweede hoofdstuk strekken de murals zich uit van de binnenstad tot de omliggende dorpen. Onder het curatorschap van Gijs Vanhee, ditmaal in duo met Jonas Tuch, kregen 10 muren een nieuw leven. Sozyone dropte een kleurenbom in de Korte Schipstraat, terwijl onder meer El Tipo en Iota de wijken buiten het stadscentrum als canvas hebben gebruikt. Met de werken van Tuch, Alexis Stoelen, Rita Jeltsch en Tom en Mirte Vanderhulst kleurt het tweede luik van Mechelen wederom een beetje Mechels.

Mechelen Muurt geeft je bezoek aan Mechelen net dat likje extra!

Ontdek alle kunstwerken aan de hand van dit handig overzicht. 

Of download de route in de app van Visit Mechelen: 

Download vanuit de App Store       Download vanuit Google Play Store