De Kruidtuin of 'Botanique' heeft een rijke cultuurgeschiedenis. De groene oase dient sinds de middeleeuwen als tuin voor de commanderij van Pitzemburg. Na de afschaffing van de ridderorde wordt in de negentiende eeuw een Engelse landschapstuin aangelegd voor de leden van de elitaire Société Royale d'Horticulture. Na de Eerste Wereldoorlog wordt het als stadspark opengesteld voor het publiek.

Midden in de Kruidtuin staat het standbeeld van de bekende wetenschapper Rembert Dodoens. Hij schreef in de zestiende eeuw het Cruydenboek, het allereerste werk over geneeskundige planten en kruiden. Vandaag is de Kruidtuin een gezellig, rustig park waar je kan genieten van het groen terwijl kinderen zich uitleven in de speeltuin.

Kruidtuin Vist Mechelen

Openingsuren

1 maart - 31 oktober: 8 - 21u
1 november - 28/29 februari: 8 - 19u

Prijs

Gratis

Comfort

Toegankelijkheid

Gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk.

De Kruidtuin heeft brede paden en de ondergrond is goed berijdbaar voor rolstoelgebruikers. De ingang naast het ViaVia Reiscafé is door de steile helling minder toegankelijk. De andere ingangen, via de Bruul en de Pitzemburgstraat, zijn drempelvrij en dus wel goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers als kinderwagens.

Contact

+32 15 29 76 54
E visit@mechelen.be

Locatie 

Bruul 129, 2800 Mechelen