Fietsverhuur

Mechelen verkennen met de fiets? Om een fiets of step te huren, kan je op verschillende plaatsen terecht:

Fietsverhuur

Fietsbarak

Op zoek naar een elektrische bakfiets of tandem? Dan ben je bij Fietsbarak in Muizen aan het juiste adres. Naast het verkopen en herstellen van een ruim aanbod aan fietsen, kan je hier ook terecht voor fietsenverhuur. In het aanbod: elektrische bakfietsen, elektrische heren- en damesfietsen, fietskarren en tandems. Let op: start van verhuur is niet mogelijk op maandag. Wil je hier een fiets huren? Dan moet dit 24u op voorhand via mail of telefonisch worden aangevraagd. 

Dinsdag: 12u30 - 18u
Woensdag: 12u30 - 20u
Donderdag: 12u30 - 18u
Vrijdag: 12u30 - 18u
Zaterdag: 9u - 17u
Maandag en zondag: gesloten

Vlamingenstraat 1
2812 Muizen
T +32 476 64 94 83 
E kris@fietsbarak.be 
W fietsbarak.be

Fietsatelier

Het Fietsatelier verhuurt fietsen voor langere en korte periodes. Op zoek naar een elektrische fiets, of ben je met een groep? Dan kan je ook bij hen terecht. Reserveren kan via e-mail of dit formulier.

  • Maandag - vrijdag: 8u30 - 17u
  • Zaterdag (april-oktober): 9u - 17u

Guido Gezellelaan 20 
2800 Mechelen 
T +32 15 71 09 58 
E fiets@atelier-mechelen.be  
www.ecoso.be/fietsatelier-mechelen

Verhuur bij logies

Verder zijn er heel wat logies waar je tijdens je verblijf als gast een fiets kan huren. Neem contact op met de aanbieders voor meer info:

 

Deelfietsen en -steps

Blue-bike

Blue-bike heeft fietsen over heel het land op meer dan 65 locaties, waaronder trein-, tram- en busstations en park & rides. De fietsen, in hun typische blauwe kleur, vind je ook in Mechelen aan het groot station, aan station Nekkerspoel en aan de Veemarkt. Het systeem is simpel: je leent een fiets wanneer je hem nodig hebt 7/7 en 24/24! Per maand betaal je je gebruik en jaarlijks betaal je 12 euro lidgeld.

W www.blue-bike.be

Mobit

De groene deelfietsen met het oranje slot kan je eenvoudig gebruiken met de app van Mobit. Download de app, betaal de waarborg en laad je online wallet op. Om de app te gebruiken heb je 4G-verbinding, bluetooth en locatie nodig.
Je kan betalen per rit of een dagpas nemen om een hele dag je eigen “heen en weer”-fiets te gebruiken. Naast Mechelen is Mobit ook actief in andere Vlaamse steden zoals Aalst, Hasselt en Antwerpen. Heb je de app niet meer nodig, krijg je het hele saldo terugbetaald.

T +32 9 278 72 56
E info@mobit.eu
W www.mobit.eu

Hoppy

Met de elektrische deelsteps van Hoppy geraak je zo van punt A naar B, in het centrum én daarbuiten. Ze zijn aangepast aan de kasseien van onze historische binnenstad, hebben extra vering en grotere wielen voor een maximale schokabsorptie. De elektrische deelsteps van Hoppy werken zoals de Mobit-fietsen met een app. Ontgrendelen kost 1 euro en daarna betaal je 25 cent per minuut. Betalen kan door je wallet op te laden met een kredietkaart of bankkaart.  

W www.hoppy.eu