Brouwerij Het Anker

Brouwerij Het Anker geniet wereldwijd faam met het gerenommeerde Gouden Carolusbier. Ze stamt uit 1471 en is een van de oudste brouwerijen van België. De drie koperen ketels in de brouwzaal dateren van net na de Tweede Wereldoorlog.

In de jaren negentig kreeg het gebouw een flinke opknapbeurt. Charles Leclef, de vijfde generatie van de familie, restaureert de oude gebouwen en moderniseert de koelings-, gistings- en lageringsinstallaties.

De meermaals bekroonde speciaalbieren Gouden Carolus Classic en Gouden Carolus Tripel worden ook vandaag nog hier gebrouwen in de authentieke brouwzaal met koperen ketels.

De Gouden Carolus bestaat in verschillende versies. De bekendste is ongetwijfeld de Gouden Carolus Classic. Dit speciaalbier won in 2012 opnieuw de gouden medaille op de World Beer Awards, als één van de 7 beste bieren ter wereld. De jury beschreef het winnende bier als volgt: "Volle en rijke geur van stroop en toffee. Krachtig maar toch zacht. (...) Vol bier met rijke fruitsmaken en een lange, warme nasmaak."

In cafés, uiteraard ook de brasserie van Het Anker zelf, schenken de verschillende bieren in degustatieglazen.

Als individuele bezoeker kan je op vaste tijdstippen in de brouwerij terecht. Je reserveert best op voorhand, want de plaatsen zijn beperkt.
Bezoek je de brouwerij liever in groep? Klik dan hier voor meer informatie.

In de loop van 2024 verhuist het whiskeyproject opnieuw naar de locatie Brouwerij Het Anker. Op deze manier staan duurzaamheid en het comfort van de bezoeker voorop.

De stookzaal, de rijpingsmagazijnen en al de expertise in bier en whisky worden bij elkaar gebracht en de bezoeker kan de twee verhalen nu op één plek beleven.Openingsuren Brouwerijwinkel

Maandag 08:00 - 21:00
Dinsdag 08:00 - 21:00
Woensdag 08:00 - 21:00
Donderdag 08:00 - 21:00
Vrijdag 08:00 - 21:00
Zaterdag 08:00 - 21:00
Zondag 08:00 - 19:00

Rondleidingen

Wekelijks worden er vaste rondleidingen georganiseerd op:

  • dinsdag, woensdag en donderdag om 11u
  • vrijdag om 11u en 14u;
  • zaterdag elk half uur tussen 11u en 16u30
  • zondag elke 2 uur vanaf 11 uur

Let op: uren kunnen variëren, maar op de ticketshop vind je steeds de laatste info. Reserveren is noodzakelijk.

Reserveer je bezoek

Groepen en scholen

Alle dagen mogelijk op reservatie.

 

Prijs

Individuele bezoekers

vanaf € 15

Groepen 

vanaf € 13 per persoon

 

Comfort

Toegankelijkheid

Het brouwerijbezoek is niet rolstoeltoegankelijk: er zijn ca. 100 traptreden doorheen het parcours. De brasserie is wel toegankelijk op de begane grond en heeft een toegankelijk toilet. Neem contact op met de locatie voor meer informatie omtrent toegankelijkheid.

 

Contact

T +32 15 28 71 41
E info@hetanker.be
W https://www.hetanker.be/en
Facebook: https://www.facebook.com/hetanker

Locatie

Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen
Klik op de blauwe plaatsaanduiding (ballon) voor meer informatie.