Met de autocar

Mechelen maakt almaar meer ruimte voor fietsers, wandelaars en groen. Zo is de binnenstad al enkele jaren autoluw. Recent werd eenrichtingsverkeer op de vesten ingevoerd voor doorgaand verkeer.

Het centrum blijft bereikbaar met de autocar. Op de Veemarkt vind je de op- en afstapplaats. Je kan aanrijden langs Mechelen-zuid, volg de tangent tot het einde en sla af in de Keizerstraat. Je kan de passagiers laten uitstappen op de Veemarkt en de stad weer buitenrijden via Frederik de Merodestraat en de vesten (in tegenwijzerzin). Op de Veemarkt kan de bus in principe een kwartier blijven staan.

Gratis parkeerplaatsen voor autocars zijn ter beschikking op het Douaneplein en op de Vesten ter hoogte van het Anker.

Kom je van de Frederik de Merodestraat, dan sla je linksaf. Vervolgens volg je de ring rond tot aan het Rode-Kruisplein. Hier kan je een u-bocht maken om de parkeerplaatsen op de andere rijstrook te bereiken. 

Wil je parkeren op het Douaneplein? Volg dan verder de ring tot aan het kruispunt met de Leuvensesteenweg. Daar sla je rechtsaf om vervolgens de eerste links te nemen naar de Tangent. Op het einde van de Tangent kan je rechtsaf naar de N15 richting het Douaneplein.

aanbevolen in-en uitrijroute autocar