Animalinas-route

De Animalinas route is momenteel niet overal toegankelijk. We raden je dus aan een andere route te kiezen.

Als je op enkele kilometers van het historische centrum van Mechelen staat, ben je omgeven door een waterrijk wonderland. Natuurpark Rivierenland kronkelt van het leven met rivieren, moerassige uithoeken en bossen die uitnodigen tot verrassende wandel- en fietstochten. Want wat je misschien niet weet, is hoe drukbevolkt de natuur rond Mechelen is.

Met het kunstproject Animalinas zet de Belgische straatkunstenaar Dzia de dieren die het Natuurpark Rivierenland bevolken letterlijk in de verf. Je doorkruist een landschap dat wordt opgefleurd met graffitiwerken van een kievit, vermiljoenkever, knautiabij en veel meer.

In totaal is deze route zo’n 50 kilometer, maar je kan je wandeling of fietstocht makkelijk opdelen in verschillende etappes, inkorten of zelf uitstippelen aan de hand van je persoonlijke voorkeuren.

Wij wensen je een zalig zenmoment toe!


Met dank aan de leerlingen van Busleyden Atheneum campus Stassart (Esther, Luna, Elizabeth, Binta, Hiba, Nora, Chakira, Haidar, Niels, Hamza, Sara en Gabriël), Natuurpark Rivierenland en Natuurpunt.

© Stefaan Van Damme
© Stefaan Van Damme