’t Grom is het museum van de Groentestreek, van Aartselaar tot Rotselaar en van Zemst tot Ranst. Gevoed door de twee Neten, Dijle, Demer en Rupel is deze streek altijd vruchtbare grond gebleken. Dit rivierenland met zijn klei- en leembodems is en was ideaal voor de tuinbouw. En met de nabijheid van grote steden als Antwerpen, Mechelen en Brussel was de snelle afzet verzekerd.

Geen wonder dat de Groentestreek al 150 jaar de bakermat is voor heel wat individuele pioniers en hun innovaties in de groenteteelt. Van de ontdekker van het witloof, over de uitvinder van preiponsmachine, tot de bedenker van biologische bestuiving. De roem van de streek groeide met de oprichting en het werk van instellingen als onder andere de tuinbouwschool van Vilvoorde, de Mechelse veilingen, het Proefstation voor de Groenteteelt, of de allereerste Belgische Biotelersorganisatie Belbior.

In het hart van de regio ligt het tuindersdorp Sint-Katelijne-Waver. Daar brengt het openluchtmuseum een ode aan de durf en het succes van pioniers en telers in de tuinbouw. Het museum opent de ogen voor de complexiteit en samenhang van onze groenteteelt, van de grond tot in de mond, van geografie tot genetica.

Wens je 't Grom met je groep, gezin of school te bezoeken? Klik dan hier voor meer informatie.

Openingsuren

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 16:00
Woensdag 10:00 - 16:00
Donderdag 10:00 - 16:00
Vrijdag 10:00 - 16:00
Zaterdag Gesloten
Zondag 13:00 - 17:00
Gesloten tijdens de jaarlijkse winterstop van de kerstvakantie tot aan het begin van de krokusvakantie.

Gesloten op feestdagen van oktober tot eind april. (uitzondering: krokusvakantie open)
Op sluitingsdagen kunnen groepen na afspraak steeds op bezoek komen.

Prijs

Individuele bezoekers

Voor meer informatie omtrent de tarieven, zie hier.

Groepen en scholen

Voor meer informatie omtrent de tarieven voor groepen, zie hier.

Comfort

Toegankelijkheid

Volledig rolstoeltoegankelijk.
Toilet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Voorzieningen voor personen met een visuele beperking.
Voorzieningen voor personen met een auditieve beperking.

De ingang van het museum is uitgerust met brede automatische schuifdeuren. De onthaalbalie is niet onderrijdbaar. De gangen in de schuren zijn drempelloos en voldoende breed. Een enkele keer is er een plaatselijke versmalling, zoals in de bewaartunnel en aan de uitgang van de ruimte 'onder de grond'. Er zijn ook diverse soorten begeleidende audioguides te verkrijgen. Er zijn aangepaste parkeerplaatsen vlakbij de ingang.

Er is een aangepast toilet nabij het onthaal. De ruimte is er echter nogal klein met beperkte transferruimte. Er is enkel een beugel aan de open zijde van het toilet.

Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, zie hier.

Contact

T +32 15 31 50 55
E info@tgrom.be
W www.tgrom.be

Locatie

Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver
Klik op de blauwe plaatsaanduiding (ballon) voor meer informatie.