't Grom is het eerste doe-museum in Vlaanderen rond groenten en tuinbouwerfgoed. Het museum toont de duurzame tuinbouw en het tuinbouwerfgoed op een speelse en interactieve wijze. ’t Grom bevindt zich bovendien in de Midzeelhoeves, een prachtig historisch kader. Deze 18de eeuwse langgevelhoeves met bijhorende schuren en tuinen behoorden ooit toe aan de abdij Roosendael in dezelfde gemeente. Vandaag ligt 't Grom in het hart van dé serre- en groentestreek van Vlaanderen en in de blauwgroene rand van Mechelen. Van hieruit vertrekt het grote deel van wat er op uw bord belandt.

‘t Grom stelt een prachtige collectie tentoon van heemkundige voorwerpen die hun oorsprong vinden in de land- en tuinbouw van de Mechelse groentestreek. Bij de tentoonstelling hoort ook een bezoek aan de historische tuinen. Deze vertellen het verhaal van de tuin doorheen de eeuwen. Van de ‘Karel de Grote-tuin’, over een renaissancetuin en de Mechelse gewenten heen tot een hedendaagse siertuin. Ontdek verder het insectenhotel, de bijenhal, een weerstation, historische moestuinen en de oude gewenten die zo typisch zijn voor deze streek. Kinderen kruipen onder een gigantische aardkluit en ontdekken al het onderaards leven, luisteren naar een verhaal in de sprookjesgrot of brouwen hun eigen toverdrank.

Wens je 't Grom met je groep, gezin of school te bezoeken? Klik dan hier voor meer informatie.

Openingsuren

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 16:00
Woensdag 10:00 - 16:00
Donderdag 10:00 - 16:00
Vrijdag 10:00 - 16:00
Zaterdag Gesloten
Zondag 13:00 - 17:00
Gesloten tijdens de jaarlijkse winterstop van de kerstvakantie tot aan het begin van de krokusvakantie.

Gesloten op feestdagen van oktober tot eind april. (uitzondering: krokusvakantie open)
Op sluitingsdagen kunnen groepen na afspraak steeds op bezoek komen.

Prijs

Individuele bezoekers

Voor meer informatie omtrent de tarieven, zie hier.

Groepen en scholen

Voor meer informatie omtrent de tarieven voor groepen, zie hier.

Comfort

Toegankelijkheid

Volledig rolstoeltoegankelijk.
Toilet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Voorzieningen voor personen met een visuele beperking.
Voorzieningen voor personen met een auditieve beperking.

De ingang van het museum is uitgerust met brede automatische schuifdeuren. De onthaalbalie is niet onderrijdbaar. De gangen in de schuren zijn drempelloos en voldoende breed. Een enkele keer is er een plaatselijke versmalling, zoals in de bewaartunnel en aan de uitgang van de ruimte 'onder de grond'. Er zijn ook diverse soorten begeleidende audioguides te verkrijgen. Er zijn aangepaste parkeerplaatsen vlakbij de ingang.

Er is een aangepast toilet nabij het onthaal. De ruimte is er echter nogal klein met beperkte transferruimte. Er is enkel een beugel aan de open zijde van het toilet.

Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, zie hier.

Contact

T +32 15 31 50 55
E info@tgrom.be
W www.tgrom.be

Locatie

Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver
Klik op de blauwe plaatsaanduiding (ballon) voor meer informatie.