Schommelpaardje Sinte-Mettetuin

JARDIN SINTE-METTE FR  SINTE-METTE GARTEN DE SINTE-METTE GARDEN EN

Zit je goed? Geniet je van het uitzicht? Ideaal, dan beginnen we eraan! Ik heet Karel, prins Karel eigenlijk. Door mijn jeugd in Mechelen door te brengen, ken ik de stad als mijn broekzak. Ik ben geboren in het jaar 1500 en ben opgegroeid in de Keizerstraat, aan het hof van mijn tante Margareta van Oostenrijk. Dat is dat stadspaleis met de mooie binnentuin.

Hier in Mechelen en over de hele wereld kennen ze mij als keizer Karel V. Ik beschikte over een rijk dat zo groot was dat de zon nooit onderging. Ik regeerde over meer dan 27 koninkrijken, 13 hertogdommen en 22 graafschappen in Europa, Centraal-Amerika en Noord-Afrika. Heel lang heb ik er jammer genoeg niet van kunnen genieten, want op mijn 58ste ben ik gestorven in het Spaanse Yuste.

Waar jij schommelt, vertel ik verhalen over de stad en in het bijzonder over de plekken waar ik fijne tijden heb beleefd. 

Let op: Alle schommelpaardjes staan momenteel op stal voor onderhoud. We raden je aan een van onze andere familievriendelijke wandelingen te kiezen zoals 'Mechelen stuurt je stappen'.

Schommelpaardje Sinte-Mettetuin

Onze tuin in de Keizerstraat was groter dan deze Sinte-Mettetuin waar je nu zit. Ravotten in de tuin met mijn zussen Eleonora, Isabella en Maria was een van mijn favoriete activiteiten. Ik had in totaal vier zussen en één broer. Mijn broer Ferdinand en mijn zus Catharina waren er niet bij in Mechelen. Zij woonden in Spanje. Ik was 17 jaar toen we elkaar voor het eerst zagen. Mijn Oostenrijkse grootvader heeft voor elk van ons een huwelijkspartner gezocht. We mochten dus zelf niet kiezen met wie we trouwden.

Prinses Eleonora was twee jaar ouder dan ik. Ze was heel mooi, slim en stiekem verliefd op een knappe edelman. Ik plaagde haar natuurlijk met haar liefje, of wat had je gedacht. Prinses Isabella was één jaar jonger dan ik. Ze was mijn liefste zus. Ook voor haar had mijn grootvader een man gezocht. Toen ze dertien jaar was, is ze getrouwd met de koning van Denemarken. Prinses Maria was vijf jaar jonger dan ik en wilde eigenlijk liever een jongen zijn. Ze hield van paardrijden en ging heel graag op jacht, net als ik.

  • Je vindt deze wandeling ook in de app van Visit Mechelen. Zo volg je aaneensluitend de paardjes op een uitgestippelde route. Download de app hier.

Praktisch

  • Beschikbaar in 4 talen: Nederlands, Frans, Duits & Engels.
  • iPhone, iPad en Android smartphones en tablets.
  • Gratis

Download vanuit de App StoreDownload vanuit Google Play Store