Werken aan de stadsring

Tussen augustus en december voeren Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer stap voor stap eenrichtingsverkeer in op de vesten. Zo maken we van de vesten een verkeersveilige en aangename plek.

Vanaf maandag 14 november zijn er werken op de Zwartzustersvest. De werken duren tot en met vrijdag 16 december

Tip: Rijd je met de wagen? Gebruik dan de online routeplanner Waze. Die is meestal up-to-date en wijst je de weg langs de werf.

Bereikbaarheid

BEREIKBAARHEID centrum en ZWARTZUSTERSVEST
14 november tot en met 16 december

Fietsers en voetgangers

Tijdens de werken zijn de fietspaden op de Zwartzustersvest afgesloten. Fietsers volgen een omleiding via de Frans Halsvest.

Oversteken richting het stadscentrum blijft mogelijk aan de Merodestraat en aan de Zandpoortvest. Vanaf het Douaneplein worden fietsers daarom al over het fietspad naar de Zandpoortvest gestuurd.

 

Bus

Heel wat bussen volgen een omleiding door de werken. Alle informatie daarover lees je op delijn.be.

Auto's en vrachtwagens

  • Je kan de stad tijdelijk niet inrijden vanuit de Liersesteenweg en de Nekkerspoelstraat. Wil je vanuit de Liersesteenweg naar de vesten rijden met de wagen? Dan rijd je via de Eikestraat en Antwerpsesteenweg. Naar de vesten vanuit de Nekkerspoelstraat? Dan rijd je via de N15.
  • De as Keizerstraat - Veemarkt - Biest wordt enkelrichting naar de Frederik de Merodestraat. Via de Merodestraat kan je de stad uitrijden. In de Keizerstraat kan je de stad alleen nog inrijden. 
  • Een woning of handelszaak op de Zwartzustersvest bereiken? Dan rijd je via de Stompaertshoek. Keren doe je aan de Zwartzustersberg. Daar kan je de buitenste rijstroken oprijden. Van de Liersesteenweg, Tinellaan en de Merodestraat kan je niet meer naar de Zwartzusstersvest rijden.
  • Je kan van de Zwartzustersvest ook niet langer naar de Zandpoortvest, de Nekkerspoelstraat en de Tangent rijden.
Vragen over je bereikbaarheid?

Heb je vragen over jouw bereikbaarheid tijdens de werken dan kan je terecht bij het infopunt van de Nieuwe Vesten.

De Nieuwe Vesten

Op de vesten wonen, werken en studeren heel wat mensen. Toch zijn die vesten tot nu toe vooral afgestemd op het verkeer. Daar willen Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer iets aan veranderen. Samen maken we werk van de Nieuwe Vesten.

Vanaf augustus 2022 voeren we eenrichtingsverkeer in op de vesten. We geven meer ruimte aan fietsers, voetgangers, openbaar vervoer en creëren groene verblijfsruimte. Tegelijk houden we onze stad bereikbaar voor auto- en vrachtverkeer. Dat doen we eerste met tijdelijke maatregelen. Vanaf eind 2023 volgt de definitieve vernieuwing van de vesten. Lees meer op denieuwevesten.be