Verborgen Parels in het Museum Hof van Busleyden

Verborgen Parels toont je het allerbeste van wat Mechelen door de eeuwen heen heeft voortgebracht. Met topstukken van onder meer Rubens, Jordaens en Faydherbe. Veel van de verborgen parels komen uit museale, private en erfgoedcollecties en zijn voor het eerst te zien voor publiek. Een once in a lifetime om deze bijzondere stukken in het echt te bewonderen.

In Verborgen Parels bewonder je meer dan 100 kunstwerken uit verschillende tijdsperiodes en in diverse disciplines zoals schilderkunst, edelsmeedkunst, beeldhouwkunst en prentkunst. Je vindt er naast de erkende topstukken ook echte verborgen parels.

Voor deze expositie creëren we een tijdloze stad, die je uitnodigt om rond te dwalen. Je kan als bezoeker zowel rond de opstelling heen lopen als je tussen de kunstwerken begeven. Zo kan je al dat moois in je opnemen maar net zo goed de afzonderlijke stukken bewonderen en de verhalen ontdekken die ze met zich meedragen. Ontdek in Verborgen Parels zeven eeuwen Mechelse meesterwerken. 

Verborgen parels Busleyden

Het Verborgen Parels-stadsplan haal je gratis af in Museum Hof van Busleyden of bij Visit Mechelen. Op vertoon van dit plan krijg je bovendien twee euro korting op je bezoek aan de Sint-Romboutstoren.  Je vindt deze wandeling ook in de app van Visit Mechelen.

Praktisch

Wanneer?

11/11/2022 - 25/06/2023 

Prijs

Meer info & tickets: www.hofvanbusleyden.be/verborgen-parels

Locatie

Museum Hof van Busleyden
Sint-Janstraat 2a 
2800 Mechelen