Tijdelijke paviljoenen - Kardinaal Mercierplein

EN  DE FR ES

Op exact dezelfde plaats als waar nu twee tijdelijke paviljoenen op het Kardinaal Mercierplein staan, stonden vroeger twee tolhuizen. Tot 1860 moest je er poortgeld betalen bij het binnenkomen of verlaten van de stad.

De tijdelijke paviljoenen die er nu staan, verbeelden het verleden en de toekomst van deze locatie. En ruimer, die van de ring rond de stad. Want vanaf eind 2025 wordt die helemaal vernieuwd.

In de paviljoenen vertellen we je graag meer over de geschiedenis van de stadsomwalling die er tussen de 13e en 19e eeuw liep. Maar we blikken ook vooruit: hoe gaan de Nieuwe Vesten eruitzien? De toekomstbeelden die je er te zien krijgt, laten je alvast dromen over het Mechelen van morgen.

In 1 paviljoen kan je via een helling naar een uitkijkpunt. Deze constructie vloeit over in de bomen die er staan. Zo wandel je bijna tussen de kruinen.

Groene en circulaire paviljoenen

De paviljoenen werden volledig opgebouwd uit hergebruikte en later ook weer herbruikbare materialen. De uitbundige en constant veranderende planten krijgen water via de daken. Ze staan symbool voor de vergroening van de ring die later volgt. Tegelijk is het een knipoog naar de neoclassicistische interieurs waar plantmotieven en natuurlijke panorama’s de wanden sieren.

De paviljoenen werden geplaatst in opdracht van Stad Mechelen en zijn een realisatie van Dear pigs, - AAC.