Stadsplan: Verborgen Parels

De tentoonstelling Verborgen Parels in Museum Hof van Busleyden gunt je een blik op zeven eeuwen Mechelse meesterwerken, waarvan sommige nooit eerder zijn vertoond. Je krijgt in deze prestigieuze expo bijna 100 werken uit verschillende tijdsperiodes te zien, waaronder schilderkunst, edelsmeedkunst en beeldhouwkunst.

Door de eeuwen heen werd Mechelen een rijkelijk gevulde schatkist met topstukken van onder meer Rubens, Jordaens en Faydherbe. Ook in de historische binnenstad liggen de parels voor het rapen. Met dit stadsplan kuier je langs pittoreske Begijnhofstraten en Unesco-werelderfgoed.

Je komt onderweg op adem bij de oude woning van miniatuurschilder Mayken Verhulst, een drieluik van een Vlaamse Meester en ontdekt wat Mechelse Meester Rik Wouters en de Gasthuiszusters hebben betekend voor de kunstgeschiedenis.

Het Verborgen Parels-stadsplan haal je gratis af in Museum Hof van Busleyden of bij Visit Mechelen. Op vertoon van dit plan krijg je bovendien twee euro korting op je bezoek aan de Sint-Romboutstoren.

DOWNLOAD HET STADSPLAN HIER


Je vindt deze wandeling ook in de app van Visit Mechelen.

Praktisch

  • Beschikbaar in 3 talen: Nederlands, Frans & Engels.
  • iPhone, iPad en Android smartphones en tablets.
  • Gratis

Download vanuit de App StoreDownload vanuit Google Play Store

Meer info over de tentoonstelling: visit.mechelen.be/verborgen-parels