Shoppen tijdens eindejaar

De zoektocht naar leuke cadeautjes en een feestelijke outfit kan beginnen. Kom shoppen in Mechelen en laat je inspireren door de grote variatie aan winkels en het leuke aanbod.

Heb je op weekdagen geen tijd om de stad in te trekken om te gaan shoppen? Geen nood! In Mechelen kan je dit eindejaar 7 dagen op 7 naar hartenlust shoppen. De winkels openen de deuren ook elke zondag in december, telkens van 13 tot 18 uur. Door de extra koopzondagen verspreiden we ook de drukte in de winkels. Ook op zondag 2 en 9 januari zijn er koopzondagen in Mechelen.  

Geniet tussen het winkelen door van een aperitiefje, warme chocolademelk of etentje in één van de vele horecazaken in Mechelen. Tijdens de koopweekends maken we het winkelen nog aangenamer door straatanimatie en muziek in de winkelstraten.  

Ga eens langs op de mondiale kerstmarkt

Heb je ook zin in een lichtpuntje in de laatste dagen voor de feesten? Zet dan alvast de Mondiale Kerstmarkt op 18 december in je agenda. Deze originele kerstmarkt gaat door op het binnenpleintje van Sociaal Restaurant Refuge in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 52 in Mechelen. Buiten dus, maar gezellig ingesloten in het midden van de stad. Even opwarmen kan altijd in Restaurant Refuge zelf. 

Meer info: Mondiale Kerstmarkt

Geef een stukje Mechelen cadeau

Geen idee wat te kopen dit jaar? Met een Mechelenbon zit je altijd goed! Je kan de Mechelenbon besteden bij meer dan 200 kledingwinkels, horecazaken en culuurorganisaties in Mechelen. De gelukkige die de Mechelenbon cadeau krijgt, geef je zo een stukje Mechelen cadeau. Je kan de Mechelenbon bij Visit Mechelen (Vleeshouwersstraat 6) kopen of online. Het bedrag van de cadeaubon kies je zelf.

Shopping Shuttle tot uw dienst!

Wie met de auto naar Mechelen komt, kan op zaterdag en koopzondagen gebruik maken van de gratis Shopping Shuttle die pendelt tussen P&R Nekker en de Grote Markt.

Solden

Ook op zondag 2 en 9 januari openen de winkels in Mechelen de deuren van 13 tot 18u. Vanaf maandag 3 januari starten de wintersolden en kan je koopjes doen. 

  • Koopzondagen 5.12, 12.12, 19.12, 26.12, 2.1 & 9.1 | 13-18u
  • Start solden 3.1

Meer info: shoppenin.mechelen.be