img_3038-1-.jpg

Justice in Motion

 
De tentoonstelling Roep om Rechtvaardigheid in het Mechelse Museum Hof van Busleyden zoemt in op de functie en de verbeelding van de rechterlijke macht in de samenleving. Aan de hand van een groot aantal kunstwerken van bekende kunstenaars wordt recht, rechtspraak en rechtvaardigheid in de 16e en 17e eeuw gevisualiseerd. 
 
De installatie Justice in Motion, gemaakt door scholieren van 5e leerjaar van het Busleyden Atheneum – campus Pitzenburg, gaat in dialoog met de tentoonstelling Roep om Rechtvaardigheid.
 
We leven in turbulente tijden. Alles lijkt aan verandering onderhevig te zijn. Dat is boeiend maar kan ook bedreigend zijn. Hoe reageren wij als individu en als samenleving op deze ontwikkelingen? 
 
De installatie plaatst het thema ‘rechtvaardigheid’ binnen een hedendaagse context. Onder leiding van drie MUS-E kunstenaars Sophie Vanhomwegen, Rebecca Lenaerts, Raisa Vandamme en praktisch filosoof Jan Knops reflecteren jongeren over ‘rechtvaardigheid’ en geven zij er artistiek vorm aan.
 
 
Je kan de installatie bezoeken in het Museum Hof van Busleyden, net voor je de tentoontstelling binnenloopt. De videoproducties, teksten en foto's van de jongeren zorgen voor een actuele inleiding op de Roep om Rechtvaardigheid. 
 

Wanneer

23 maart 2018 - 24 juni 2018

Openingsuren

Vrijdag - dinsdag: 10u - 17u

Donderdag: 10u - 22u

Woensdag: gesloten

Waar

Museum Hof van Busleyden, Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen

 

Meer info over de tentoonstelling Roep om Rechtvaardigheid, vind je hier

Virtueel Mechelen


mechelen 360