De Zomer is van Mechelen

Beleef een zomer vol plezier, avontuur en ontspanning in Mechelen. Dans tot de vroege uurtjes of geniet van een zwoele zomeravond in het park. Mechelen heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke zomer. We kijken ernaar uit je te verwelkomen en samen te genieten van de zonnige dagen en betoverende avonden!

Maanrock 

Tijdens het laatste weekend van augustus maakt de binnenstad plaats voor het grootste gratis stadsfestival van België. Gooi je dansbenen los op zes verschillende locaties doorheen Mechelen. Op Maanrock vind je een breed muzikaal aanbod voor jong en oud. Ontdek de volledige line-up hier.

Wanneer? Van 25 tot 27 augustus
Waar? Binnenstad Mechelen
Prijs? Gratis
Meer info: www.maanrock.be

Parkpop

Geniet een zomer lang van de gratis concerten in de Mechelse Kruidtuin. Elke donderdagavond van 29 juni tot 17 augustus laten diverse artiesten het beste van zichzelf zien. Ook op 9 juli, 6 augustus en 12 augustus vinden er optredens plaats. Benieuwd naar de kalender? die vind je hier op dezomerisvanmechelen.be.

Wanneer? Elke donderdagavond van 29 juni tot 17 augustus
Waar? Kruidtuin Mechelen
Prijs? Gratis
Meer info: dezomerisvanmechelen.be/parkpop

De Koer

Kom op 23 en 24 juni 2023 dansen op de tweede editie van De Koer. De Koer begon oorspronkelijk als een initiatief voor elektronische muziek op Maanrock, maar groeide intussen uit tot een volwaardig festival aan het begin van de zomer. Net als vorig jaar wordt het Cultuurplein, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren, omgetoverd tot een danstempel.

Wanneer? 23 en 24 juni
Waar? Cultuurplein Mechelen (Minderbroedersgang 5)
Prijs? tickets via de website
Meer info: de-koer.webflow.io

Dansstorm

Van 15 t.e.m. 17 september strijkt Dansstorm neer in Mechelen en sluiten ze de zomer af. Het rondtrekkende dansfestival van Danspunt presenteert dans in al haar vormen via bestaande en nieuwe dansvoorstellingen, workshops, initiaties en toonmomenten op meerdere locaties in de binnenstad. We nodigen iedereen uit om dans te proeven, voelen, kijken, ademen, beleven én natuurlijk zelf te dansen.

Wanneer? Van 15 tot 17 september
Waar? Mechelen
Prijs? Gratis
Meer info: www.dansstorm.be

Toegankelijkheid

Op zoek naar meer info rond toegankelijkheid van de events? Neem contact op met de aanbieder via info@dezomerisvanmechelen.be