Busleyden en zijn stad

Ontdek tijdens deze wandeling met gids de Bourgondische toppers van Mechelen. Reis samen met je gids 500 terug in de tijd, naar de periode toen Mechelen de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden was. Dé rijke bloeiperiode van de stad.

Mechelen was tijdens deze periode een magneet voor edellieden en verlichte geesten, mede door het Hof en de Grote Raad die hier zetelden. Stap in de voetsporen van twee invloedrijke Bourgondische figuren, Margareta van Oostenrijk en Hïeronymus van Busleyden, en laat je verwonderen.

Tijdens deze wandeling ontdek je zowel de rijke geschiedenis als enkele architecturele parels – zowel binnen als buiten. Je bezoekt het Schepenhuis, waar de Grote Raad zetelde, maakt een exclusief bezoek aan de muurschilderingen in de Sint-Janskerk, én ontdekt het splinternieuwe museum Hof van Busleyden. Je ticket voor het museum blijft bovendien de hele dag geldig.

Een individuele wandeling volgen? Dat kan! Kies dan voor de wandelbrochure ‘In de voetsporen van Margareta’, te koop bij Visit Mechelen.

Wanneer?

Op afspraak (elke namiddag, behalve op woensdag) 

Tarieven

€ 10 pp (groepstarief Museum) +
€ 85 per groep (gids)

Max. 15 deelnemers per rondleiding

reservering

Groep@mechelen.be 
Reserveringen via dit formulier

Waar?

Startpunt: het Schepenhuis / Infobalie Visit Mechelen
Vleeshouwersstraat 6 2800 Mechelen