fb_event-banner.jpg

06/04: Wij, Bourgondiërs

Wij, Belgen, zijn echt Bourgondiërs. Dat beweren we toch. Maar waar komt die reputatie vandaan? Omdat we graag lekker (en uitgebreid) eten? Dat heeft ermee te maken! Een ding is zeker: Mechelen heeft een enorm rijke, Bourgondische geschiedenis. En daar kom je op zaterdag 6 april alles over te weten tijdens de Bourgondische dag in het Museum Hof van Busleyden.

Ontdek meer over deze weelderige periode in het prachtige stadspaleis Hof van Busleyden. In dit gloednieuwe museum kom je oog in oog te staan met de kunst en cultuur uit het tijdperk van kleurrijke figuren als Keizer Karel en Margareta van Oostenrijk.  Of verdwaal je liever in de roemrijke stad van toen tijdens een Bourgondische wandeling met gids? Ontdek de verschillende mogelijkheden op het inschrijvingsformulier.

De dag sluiten we af in de Sint-Janskerk met meesterverteller en schrijver Bart Van Loo. Hij neemt je mee voor een eigenzinnige blik op onze Vlaamse ‘Gouden Eeuw’ met zijn bejubeld boek ‘De Bourgondiër’. Zijn zoektocht leidde hem naar het middeleeuwse Parijs, Delft, Brugge en vele andere steden. En uiteraard wordt ook Mechelen niet vergeten.

Om in de juiste sferen te blijven, brengt muziekensemble Currende, onder leiding van Erik Van Nevel, speelse en ondeugende chansons aan het Bourgondische hof.

Klik hier om je in te schrijven voor de verschillende activiteiten tijdens de Bourgondische dag.

Waar & Wanneer?

Zaterdag 6 april van 10u-22u in:
Museum Hof van Busleyden
Visit Mechelen
OLV-over-de-Dijlekerk (opgelet: nieuwe locatie, initieel Sint-Janskerk)

Tarieven

Een ticket kost 20 EUR. Inschrijven doe je hier en betalen doe je ter plaatse op de dag zelf aan de onthaalbalie van het Museum.

Vrij moment of uitverkocht?

Na je laatste wandeling of bezoek heb je tussen 16u en 20u tijd om de proef op te som te nemen en zelf even de Bourgondiër uit te hangen. Proef van Mechelse gerechten in een van de vele culinaire hotspots van de stad, relax tijdens een boottocht over de Dijle of volg in de voetsporen van de befaamde Margareta van Oostenrijk. Moeilijke keuze? Hieronder vind je meer informatie over het Bourgondisch aanbod, laat je inspireren!

Zijn de tickets voor de Bourgondische dag uitverkocht? Dat is zeker geen excuus om er toch geen Bourgondische dag van te maken. Mechelen heeft dan ook heel wat te bieden voor de Bourgondiërs onder ons.

Ontdek het aanbod hier: